Hjälp Spring att komma vidare

  0
  22

  Drömmar… krossade eller lever de vidare? Spring söker dialog med sina läsare för att i framtiden kunna ge ut magasinet igen.

  blogg1

  I #2/3 som precis landat i butikerna skrev jag i startskottet om drömmar. Spring har funnit på marknaden i 1,5 år och vi har i princip bara fått positiv feedback. Spring vill bevaka och utveckla svensk löpning, inspirera och motivera alla som älskar löpning. Jag tror att vi har lyckats – men tyvärr är det för få som har hittat oss, för få köpare och definitivt för få annonsörer. Det var ett riskprojekt, det visste jag men jag är en obotlig optimist och trodde att det skulle lösa sig med hårt jobb och mycket energi. Men tyvärr, det har kostat mycket mer än vad jag vågar berätta för er. Detta tillsammans med att en del andra titlar i Mediavänner gick dåligt gjorde att bolaget gick i konkurs. Drömmen lever ändå kvar… Spring bör finnas på marknaden!

  Frågan är – finns det en möjlighet för detta riskprojekt, kan vi fortsätta bidra till utveckling av svensk löpning?

  Fick en kommentar på FB från Daniel Becker, han nämnde: Presstöd, crowdfoundning, partners, nyemisson, aktier, sponsorer, färre nr per år?

  Vi har jagat sponsorer och partners, jag har räknat på färre utgåvor, presstödet är för dagstidningar, etc. Lovar – vi har verkligen försökt – tjatat ganska mycket på en del. Men alla har det tufft i dag och tittar över sina kostnader. Situationen är sådan nu att konceptet är överfört i ett nytt bolag, ett bolag där jag är engagerad och ambitionen är att försöka dra igång Spring igen. Men vi behöver kapital och partners och det lär inte lösa sig på några månader. Så Spring kommer läggas i malpåse under en period, du som har betalt för en prenumeration kommer erbjudas ett alternativ. Vi kommer fortsätta bevaka svensk löpning på vår sajt, springlfa.se – ambitionen är att vi lägger ut mer artiklar och redaktionellt så ni får inspirationen där.

  Resultatet av vår jakt på ett startkapital eller partner får styra när vi kommer i tryckt form igen. Några idéer som ploppar upp hos mig:

  • Kan man ha artiklar på sajten som man måste vara medlem för att läsa? Tror generellt inte på det, men vi måste skapa intäkter. Hur ser en sådan lösning ut?

  • Vi har t-shirts, vi har ett antal lopp som vi är partner till, vi har ett läger i Båstad i april, vi har olika partners som säkert bidrar med någon vinst. En form av crowdfounding där vi lottar ut 50 priser bland alla som bidrar till vårt startkapital. Kan det vara något? Vi har ett swishkonto, swicha in minst X:- och du deltar i utlottningen. Fungerar sådant?

  • Vi gör Spring till en medlemstidning – det kostar 495:- om året man erhåller 7 utgåvor, ett av dem är ett dubbelnummer. Utöver tidskriften får man rabatter på olika lopp, shopar, etc. Skulle du bli medlem?

  • Vi arbetar mycket mot den ideella sektorn, mot klubbar och lopp. Alla har det tufft, jag vet då jag driver en klubb. Men kan alla lopp annonsera en gång om året, en kvartsida? Kan klubbarna få medlemmarna att prenumerera på Spring, klubbpris? Kan vi få föreningslivet att känna att Spring är för dem? Vi har dessutom Sveriges mest kompletta löparkalender, visst ska era lopp synas där?

  • Det finns massor av olika löpargrupper i Sverige, varför inte addera en prenumeration i årsavgiften, bästa pris utlovas.

  • Finns det partners/leverantörer som vill vara en del av Spring? Salming använder Spring som gåva till alla som gör deras runlabtest, klockrent. Finns det andra?

  • Se Spring som en mediapartner – vi hjälper er med att marknadsföra ert lopp, ert läger, era utbildningar, era resor, etc. Vi har troligtvis över 80 000 läsare redan, via den fysiska tidningen plus de digitala alternativen som finns – alla dedikerade löpare. Vi gör ett avtal där ni satsar X:- per deltagare på marknadsföring via våra kanaler, tidningen, sajten med upp mot 30 000 unika besökare i veckan, FB med över 6 000 gillare, Instagram med snart 4 000 följare, våra nyhetsbrev, etc.

  • Naturligtvis – annonsavtal. Löparna är människor också, kör bil, köper kök, all löparutrustning, etc. Annonser är viktigt för tidskriftsekonomin.

  blogg2

  Vi har jagat affärer konstant, det är tufft. Lite känsligt att gå ut så här men jag känner att det finns många löpare därute som vill detta lika mycket som vi. Många som sitter på kompetenser som vi saknar, kanske på kontakter? Vi är öppna för alla lösningar, ingen prestige utan vill fortsätta inspirera och motivera. Vad säger du? Vill du vara med? Maila mig på bg.nilensjo@springlfa.se eller kommentera här. Räknar med både ris och ros över detta inlägg men det får man vara beredd på.

  Löparhälsningar/BGN & teamet på Spring

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här