0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Våra hårdbevakade lopp 2018 Allt om Å-Loppet 2018 Hög puls och löparglädje i Å-Loppet

Hög puls och löparglädje i Å-Loppet

Den 26 maj avgörs Å-Loppet i Eskilstuna. Springlfa.se hårdbevakar eventet på plats och har tagit pulsen på Bengt-Olof Eskilsson, från arrangörsklubbarna Eskilstuna Guif och Eskilstuna Friidrott.

Full fart i Å-Loppet. Arkivbild: Mikael Grip

Hur ser läget ut inför Å-Loppet?

– Rätt så hyfsat. Vi är på väg mot fjolårets deltagarsiffra och som det ser ut så här en dryg vecka innan blir det säkert ett rätt starkt startfält.

Några nyheter i år?

– Ja, vi kör kvartsmaran i två varv och lägger till en 5 km klass vilket gör att publiken får ännu bättre möjlighet att följa löparna än tidigare år. Dessutom kommer några sugande ”backar” bort vilket gör att banan blir riktigt snabb. Läger för fina tider alltså.

Berätta om upplägget, vad som händer och vilka distanser som erbjuds?

– Distanserna är 10 549 meter samt 5 km. För såväl löpare som rullstolar. Vi har dessutom gångklasser över samma distanser samt Humana-Slingan ett lopp för handikappade över 2.5 km. Lilla Å-Loppet (350-700 m) för flickor och pojkar 12 år och yngre indelade i olika åldersklasser avgörs några timmar innan det stora med start kl 10.30. Anmälan på plats från kl 9.00.

Nöjda löpare efter målgången. Arkivbild: Mikael Grip

Hur många deltagare brukar ni ha och vad siktar ni på den här gången?

– Vi siktar på 1 500 i år. Förhoppningsvis några fler. Mycket beror som vanligt på vädret. Ni har riktigt bra prispengar med svenska mått mätt. Bland annat 10 000 kronor till de båda ettorna? Dessutom prispengar till 2:an 3:an, 4:an och femman i respektive klass. Prispengar finns det även i rullstolsklasserna samt i juniorklasserna (upp till 18 år).

Hur ser det ut på elitsidan? Några storfräsare på gång?

– Eskilstuna Friidrotts egen Abraham Adhanom kommer för att slåss om segern på herrsidan. I övrigt väntar vi på en del riktigt duktiga löpare som hört av sig. Men det är ännu för tidigt att säga vilka som kommer. Många bestämmer sig efter Göteborgsvarvet. Eskilstuna Friidrotts blott 17 årige Emil Millan gör också en intressant start på kvartsmaran. Emil som gjorde så bra ifrån sig på milen i Italien för någon vecka sedan när han kom fyra och var mycket nära att springa hem en medalj bland betydligt äldre löpare.

Förra året vann David Nilsson herrklassen i Å-Loppet. I år är hemmafavoriten Abraham Adhanom sugen på segern. Om David kommer till start är i skrivande stund oklart. Arkivbild: Mikael Grip

Beskriv bansträckningen?

– Start och mål är förlagt till Stadsparken mitt i centrala Eskilstuna och intill ån. Banunderlaget är asfalt och grus och är mycket snabb. Förmodligen Sveriges vackraste kvartsmara.

Vad får jag som motionär när jag springer Å-Loppet?

– Alla löpare får Å-Loppsmedalj, frukt och dryck vid målet. Alla deltagare får gratis massage efter loppet.

Stort lycka till den 26 maj!

– Tackar!

Till Å-Loppets hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,660FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Växelbruk

0
Det är väl lite si och så med löpningen just nu, veckomängden är nere på ensiffriga nivåer i kilometer räknat. Jag är väl hyfsat...

Racerapport MLM Maraton

November drain

- Annons-

PODCAST

X
X