Kan man säga ”RÖR DIG!!” till någon som springer 6 dagar i veckan?

0
155

Frågan ”Tränar du mycket” är ju en sådan fråga som man egentligen inte kan svara på. JA, jag tränar jättemycket i förhållande till en som knappt rör sig men ganska måttligt i förhållande till en som tränar på heltid. Träningen tillsammans med Aktivitus och David Hedlund har faktiskt inte inneburit så mycket fler timmar men de timmar jag tränat har var väldigt mycket mer innehållsrika och tuffa. Jag kan med ett träningsschema förbereda mig med kost/dricka inför min långa pass på ett annat sätt än när jag tidigare kom på under rundan att ”idag känns det bra så jag kör 30 km”. Jag försöker även vara mer noggrann med både kost och sömn(även om det är svårt med en kille på 3 år som har min energi*2) rent allmänt vilket jag tror är en viktig bit för att kunna tillgodoräkna sig all träning jag lägger ner.

Vilodagen 1-2 dagar/vecka är helig enligt David men min klocka verkar inte ha samma uppfattning. Har jag suttit ngn timme på kontoret lyser displayen upp och det står ”Rör dig!” med röd text. Vid ett tillfälle hade jag vilodag och dagen därpå tränade jag efter lunch. Då lyser displayen upp igen och säger ”Grattis, du har slagit rekord i återhämtning!” Träning kan lätt bli ett gift men jag tycker det är viktigt att man ändå inte blir allt för beroende av den utan att man kan ta en vilodag utan att må dåligt av det! Träning skall vara kul och tycker man 1 dag i veckan räcker så är det ok och vill och orkar man springa veckans alla dagar är det ok så länge det är kul! Jag tror inte på påtvingad träning även om det såklart någon gång kan ta emot att ge sig ut!

För 1,5 vecka sedan var jag och min löparkompis Oskar åter på Aktivitus för att göra nya tester. Vi ville se hur vi hade svarat på träningen som David lagt upp. Det visade sig att David prickat helt rätt i våra respektive träningsupplägg då både jag och Oskar gjort ganska stora förbättringar på denna korta tid( 3 mån).  Ser nu verkligen fram emot att få köra ett lopp framöver men framförallt mitt UTMB-äventyr i slutet av augusti. Jag ska vara starkare än någonsin och denna gången ska inte magen få sätta stop för mitt lopp.

 

UTMB-veckan är ett enda stort äventyr och få vara del av detta är en stor upplevelse och något som etsar sig fast i minnet. Det händer väldigt mycket under denna vecka och även en hel del oväntade saker. Som när jag förra året satt en lång stund och pratade med Hayden Hawks i iskallt vatten utan att veta vem det var förrän jag frågade om hans ambitioner om loppet och han svarade ”att försöka vinna”. Lika ödmjuk som glad och dessutom en fantastisk löpare!

Att dessutom ha förmånen att få dela detta äventyr med vänner hemifrån som åker ner bara för att supporta mig och få vara en del av detta är ju helt fantastiskt.

Är så tacksam för att jag tog steget att byta karriär för att få möjligheten att springa så mycket jag känner för och att få ge mig ut på äventyr. Jag hade missat så mycket om jag suttit kvar på mitt tidigare kontor med tidiga mornar och sena kvällar! Jag samlar på minnen och inte pengar numera och det passar mig mycket bättre! :-)

 

 

Föregående artikelHög puls och löparglädje i Å-Loppet
Nästa artikelHägglundsjoggen
Äventyrslöparen Namn: Martin Bengtsson Född: 1969. Bor: Åhus. Klubb: Ingen. Meriter: 1a Tjörnarparen 50 km 2015-2016, 2a Österlen Spring Trail 47 km 2016-2017, 2a BRR 50 miles 2016, 2a Full Moon Race 50 miles 2017, 3a Skövde 6-timmars 2017, 3a Sandsjöbacka 83 km 2016. Personliga rekord: 10000m: 37:50. Halvmaraton: 1.24. Maraton: 3.01. 6 timmar: 73,5 km. Favoritsträcka: Äventyrliga bergsultror Roligaste löparminne: UTMB-veckan 2016 och 2017. Den stämning som råder i Chamonix under denna vecka är helt magisk. Vill med löpningen: Ha de som livsstil men samtidigt testa mina gränser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här