Ida-Maria i en klass för sig i Å-stadsloppet

  0
  148

  Ida-Maria Nicklasson sprang på den fjärde bästa tiden av en svenska i år på halvmaraton när hon vann Å-stadsloppet i Örebro.

  Ida-Maria Nicklasson sänkte sitt personliga rekord på halvmaran med 39 sekunder när hon vann Å-stadsloppet. Arkivbild: Mikael Grip

  31-åriga Ida-Maria som bor i Norrköping och tävlar för Finspångs AIK vann ett SM-silver i GöteborgsVarvet i våras när hon sprang de 21 097,5 meterna på 1.18.06.

  Nu blev det nytt personligt rekord med 1.17.27 och en säker seger i Å-stadsloppet.

  – Det var ju bara mitt livs andra halvmara så det var inte så svårt att ”persa”. Banan var flack, men lite knixig på en del ställen och alla höstlöven gjorde det halt på asfalten. Men ett bra arrangemang, sammanfattade Ida-Maria.

  1.17.27 är den fjärde snabbaste tiden i Sverige i år efter Sarah Lahti (1.09.58), Charlotte Karlsson (1.15.55) och Lisa Ring (1.16.15).

  Josefin Gerdevåg, KFUM Örebro Friidrott, slutade tvåa i Å-stadsloppet med 1.24.05 och Erica Lech, Örebro AIK, placerade sig som nummer tre med 1.24.46.

  Dags för start i Å-stadsloppet.

  På herrarnas halvmara föll det sig inte bättre än att Johan Fagerberg, Finspångs AIK, och Martin Regborn, KFUM Örebro, blev visade fel av föråkarna vilket gjorde att arrangören valde att diskvalificera dem.

  – De fick springa lite längre (20-30 meter) och blev därför diskade. Då felet låg hos oss gav vi löparna priser för sina respektive placeringar och kompenserar i efterhand Erik Anfält så att han får samma pris som motsvarar förstaplatsen, säger Daniel Persson från arrangörsföreningen KFUM Örebro.

  Är det inte konstigt att diska löpare som springer för långt?

  – Vi kan inte räkna med tider som inte gäller aktuell sträcka. De inblandade löparna var eniga i att detta var det rätta. Vi kompenserar som sagt alla inblandade. Felet låg hos oss. Det var en liten miss, men ändå en miss, förklarar Daniel Persson.

  Ida-Maria Nicklasson i mitten omgiven av tvåan Josefin Gerdevåg till vänster och trean Erica Lech.

  Segern gick nu istället till Erik Anfält, Örebro AIK, med 1.10.58.

  Efter att arrangören fått alla fakta i fallet så togs diskningarna på Johan Fagerberg och Martin Regborn bort och de fick sina tider godkända. Johan vann loppet med tiden 1.08.39 och Martin slutade tvåa med 1.09.01 och Erik är tillbaka på tredjeplatsen. Anledningen var att det sas att Johan och Martin hade sprungit 500 meter för kort, men när kontrollmätning gjorts så visade det sig att de sprungit 23 meter för långt på grund av att föråkaren visat dem fel.

  På herrarnas tio kilometer tog Thomas Challiou, KFUM Örebro Friidrott, en övertygande seger med tiden 32.47. Damloppet vanns av Anne Ellström, IF Göta Karlstad, med 40.40.

  Det erbjöds också ett femkilometerslopp där Wilhelm Bergentz och Jennie Hurkmans var snabbast med 16.36 respektive 19.12.

  Resultat, Å-stadsloppet 2017:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här