Många topplöpare sprang terräng-DM i Stockholm

  0
  246

  Det var en hel del medaljfavoriter på kommande terräng-SM som ville testa den blivande SM-banan när öppna terräng-DM för Stockholm avgjordes på Visättra sportområde i Huddinge.

  Slutsegraren Daniel Lundgren (4449) nästan jämsides med Abraham Adhanom på den leriga banan. Foto: Per Synnerman

  Speciellt märktes det intresset på herrarnas fyra kilometer. På den regntunga tvåkilometersslingan, som alltså löptes två varv, så var det flera vassa namn med i startfältet. Namn som om två veckor lär vara med och kriga om SM-medaljerna på samma bana.

  Daniel Lundgren, Turebergs FK, såg via en stark avslutning till att vinna DM-guldet med tiden 12.06. Abraham Adhanom, Eskilstuna FI, slutade tvåa med 12.11 men var förstås inte med i DM. Inte heller trean Mohamed Reza, fick någon medalj, med 12.12. Reza är från Iran och tävlar för Spårvägens FK.

  Fyran Andreas Åhwall, Hässelby SK, knep silvermedaljen via 12.15. Bronset gick till John Foitzik, Spårvägens FK, som även han noterade 12.15. Robel Fshia, Spårvägens FK, slutade på sjätteplats med 12.16.

  Det var många vassa löpare som passade på att genrepa inför terräng-SM som avgörs på samma bana om två veckor. Foto: Per Synnerman

  På damernas fyra kilometer vann Lisa Öhberg, Spårvägens FK, DM-guldet med 14.30. Tvåa slutade engelska  landslagsorienteraren Catherine Taylor med 14.44. Trean Frida Aspnäs, Spårvägens FK, vann DM-silvret med 15.26. Bronset gick till Anna Tjärdal, Spårvägens FK, med 15.28.

  John Börjesson, Spårvägens FK, vann DM-guldet på tolv kilometer med 41.28. Irina Nyberg, Hellas, vann DM-guldet på åtta kilometer med 31.55.

  Resultat, terräng-DM Stockholm:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här