Intressant söndag väntar, men först en lördag…

0
49

Söndagen den 16 september kommer för många vara en av höstens höjdare. Två stora intressanta lopp där många satsar på nya personliga rekord på välkänt snabba banor. Vi pratar om Copenhagen half och Berlin Marathon, faktiskt titulerar de båda två sig som att de har de snabbaste banorna i världen, sådant lockar naturligtvis.

Foto: Cph Half

I Köpenhamn är det 1470 svenskar anmälda, kollar man in manliga elitfältet så hittar vi 12 svenskar som är seedade. Johan Fagerberg, Linus Hultegård, Klas Johansson, Tony Hatefnejad, Anton Gustafsson, Björn Östensson, Nils Spet, Andreas Bergstedt, Claes Bengtsson, Daniel Ekholm, Thomas Stevens och Niklas Jonsson. Som synes är det många Springkändisar som ni har kunnat läsa om i vårt magasin. Extra intressant att se vad Linus kan göra efter en lång skadeperiod.

Går man utanför elitledet så tittade jag snabbt i startlistan och tror det finns lika många till som kan göra sub 1.15 i morgon, dvs säkerligen 20 svenska löpare under 1.15 på ett och samma lopp, inte illa. Jag tänker på bland annat Andreas Rehnborg, Conny Wass, Daniel Hartman, Hans Larsson, Olle Ahlberg, Josef Hamber, Neil Lowrie, Jonathan Claesson och Kenth Fransson. Fasiken, man blir ju sugen på att åka till Köpenhamn…

Vi ser i morgon, hur många tror ni klarar sub 1.15 och vem blir bästa svensk?

På damsidan är det två svenska tjejer som är seedade, Mikaela Larsson och Louise Ringström. Vid snabb titt så ser jag några andra tjejer som säkerligen kommer göra bra från sig, kanske sub 1:30 löpare. Hanna Dicker, Johanna Larsson, Mia Havinder, Linnea Isaksson, Jennifer Carlsson och Evelina Hultegård.

Vem som blir snabbaste svenska tjej är inge högoddsare, men hur många gör sub 1.30? Jag har tittat snabbt och kollat på framförallt de som har klubbtillhörighet. Min gissning blir 20 killar under 1.15 och 10 tjejer under 1.30. Vad tror du?

Berlin Marathon då?

I Springs sommarnummer gjorde vi en kartläggning av maratonutvecklingen, Berlin var 2017 det nästa största maratonloppet sett med svenska deltagare, 874 styck. Detta trots att man tappat varje år sedan 2013 då man hade 1478 svenskar. Vi får hoppas att det vänder nu, att det är 1000 svenskar på plats i Berlin. Tyvärr finns det ingen startlista som man kan söka på land i, eller är det jag som inte kan? Jag har dock en adept, Elmina Saksi som är på plats och suktar efter magiska sub 3 timmar. Det har varit årets stora mål och jag är ganska övertygad om att det kommer bli sub 3 timmar.

Någon som vet mer om Berlin?

Eller ska vi hålla oss till i morgon och summera… En spännande söndag blir det! Redan i eftermiddag är det halvmaran i Stockholm, 12 000 anmälda… Vi återkommer om det också…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här