Jernberg och Nilsson segrade i Sundsvall 

0
90

Tufft och utmanade var det när Trailrunning Sweden Trail Tour kom till Sundsvall för den fjärde deltävlingen som var en minitour med Nolby Skyrace och Sundsvall Trail

Sundsvall Trail startade vid hamnen i Lörudden, och bjöd på vacker, men väldigt utmanade terräng. I Damklassen visade Louise Jernberg, IF Mantra Sport stor form och gick loss tidigt i loppet tillsammans med Johanna Gelfgren. När den sistnämnda föll på en klipphäll och tvingades bryta loppet fick Louise trumma på ensam, och som hon gjorde det.

–Det var väldigt fint, en rolig och tuff bana. Jag har haft sällskap av några killar under delar av loppet och egentligen inte haft så bra koll bakåt, men känt mig stark utan någon större svacka.

Louise vann även Nolby Sky Race dagen innan och tog därmed hem totalsegern i helgens Minitour. 2:a idag var Karin Spjut, IKHP och 3:a var Karin Nilsson Ullevi IK/Team Bergspring, samma placering som de även fick som slutresultat i touren.

–Det var tur att man har kört orientering, sa Karin efter loppet, då det var väldigt jobbigt underlag, väldigt ojämn mark och mycket blåbärsris.

Kanske kunde man ana att det var en orienteringsklubb som organiserade loppet, många löpare kommenterade att det var mycket tuffare terräng än dom hade förväntat sig. Med mycket blåbärsris, klipphällar och flera klapperstensfält. Något som passar löpare som är vana att springa i terräng. Därmed inte så konstigt att det fanns flera orienterare på pallen.

I herrklassen var det Martin Nilsson IFK Umeå/Team Norrland fueled by Umara som gick på knock från start med ett 20-tal meters ledning redan efter 1 km löpning.

–Jag försökte trycka på i början, jag vill gärna ha god kontroll under mina lopp, och visste att det kunde bli svårare att passera senare när det blev smalare stigar. Jag blev dock orolig att jag gått på för hårt då jag började bli trött redan vid den andra vätskan på sandstranden i Norrvikssand. Bestämde mig dock för att tryckte jag på det jag hade och när det blev mer snabblöpt på slutet kändes det tryggt, sa Martin efter loppet

Segrarna Louise Jernberg och Martin Nilsson. Foto: Kadri Kalvo

Tvåa blev gårdagens segrare Anders Fox, Spårvägen som drog ifrån Hector Haines, Merrell under de sista kilometerna, Hector som även han är orienterare blev 3:a medans förra årets vinnare Mårten Boström slutade precis utanför pallen. I Mini-touren var det dock Mårten som med sekundens marginal placerade sig som 3:a efter Martin och Anders.

I lagtävlingen gjorde Team Umara – Fueled by Umara en stark debut med alla 6 löpare topp 12 och fina nya poäng i lagtävlingen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här