Johan Olsson vill slå sitt "pers" i Lidingöloppet

  0
  44

  Längdskidåkaren och flerfaldige VM- och OS-medaljören Johan Olsson debuterade på TCS Lidingöloppet ifjol. Han imponerade stort med tiden 1.48.59 – en osannolikt bra tid enligt honom själv. Ändå kommer han till start i år med målet att slå sin egen tid.

  Johan Olsson satsar på att försöka slå sin tid från förra året i Lidingöloppet.

  – I år springer jag inte för min egen skull, säger Johan Olsson hemlighetsfullt.
  Santander Consumer Bank har länge samarbetat med Johan och de stöttade honom när han gjorde en Svensk klassiker förra året.
  – Johan gjorde en Svensk klassiker för att få njuta av gemenskapen, glädjen och svensk idrottskultur. När han nu tar nästa steg med fokus på att stötta och hjälpa andra, så tycker vi att det är idé som är värd att förverkliga, säger Martin Brage, vd på Santander Consumer Bank Sverige.
  – På TCS Lidingöloppet tycker vi så klart att det är fantastiskt roligt att Johan springer även i år, det ska bli mycket spännande att se om han kan slå sin tid från i fjol, säger Tomas Hoszek, TCS Lidingöloppets generalsekreterare.
  Johan Olsson är en av Sveriges mest framgångsrika längdskidåkare med två OS-guld (2010 och 2014) i stafett, två VM-guld (50 km vid VM 2013 och 15 km vid VM 2015). Han avslutade sin elitsatsning i april 2017 och i maj 2018 meddelades att han från säsongen 2018–2019 tillsammans med Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo blir tränare för svenska herrlandslaget i längdskidåkning.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här