Kalle Berglund gjorde sitt livs lopp och krossade svenska rekordet

  0
  46

  Magasin Springs senaste omslagslöpare – Kalle Berglund – är i sitt livs form och krossade på lördagen det 21 år gamla svenska rekordet inomhus på 1 500 meter.

  Kalle Berglund är hetare än hetast och slog svenskt rekord på 1 500 meter inomhus. Arkivbidl: Deca Text&Bild

  Ni som precis har fått senaste numret av Magasin Spring i brevlådan kanske har läst det stora reportaget om och med Kalle Berglund. 2017 ska bli revanschens år efter det mindre lyckade 2016, där han ändå var Sverigeetta på 800 meter.

  I vinter har Kalle, som tävlar för Spårvägens FK, koncentrerat sig på 1 500 meter med inomhus-EM i Belgrad i början av mars som ett givet slutmål med inomhussäsongen.

  Efter två lopp och två segrar på 3.40,81 respektive 3.41,53 var det dags för Müller Indoor Grand Prix i Barclaycard Arena i Birmingham.
  I det internationella startfältet höll sig Kalle länge på åttonde plats och kunde springa på utan några bekymmer. Med ett varv kvar spurtade 21-åringen från Småland rejält och passerade mållinjen på fjärde plats och blev bästa europé i loppet med nya svenska rekordet 3.37,69. Personligt rekord med över tre sekunder och vad viktigare – nytt svenskt rekord med två sekunder och 23 hundradelars marginal.
  Jörgen Zakis, Malmö AI, svenska rekord från 1996 är nu historia.

  – Ett ganska lätt lopp rent taktiskt. Det var bara att hänga med och få en så bra resa som möjligt och det blev helt okej. Lite ryckigt, men inget att klaga på och sedan var det bara att ge allt sista 400 meterna och köra på. Känslan var bra och jag kände mig stark, sammanfattar Kalle.

  Tanken när inomhussäsongen startade var väl inte att springa i Birmingham?

  – Nej, jag fick en inbjudan i söndags. Får man en chans att springa i den här galan i Birmingham så tar man den, säger Kalle som nu seglar upp till en het medaljkandidat till inomhus-EM i Belgrad.

  – Det ska bli riktigt kul, konstaterar den formstarka medeldistanslöparen.

  Kalle Berglund är med 3.37,69 tvåa i Europa i år, bara Andrew Butchart, Storbritannien, är snabbare med en tiondel.

  Loppet i Birmingham vanns av Ben Blankenship, USA,  med 3.36,42 före Ryan Gregson, Australien, 3.36,50 och Betwhel Birgen, Kenya, 3.37,32. Även Gregson slog nationsrekord.

  Se Kalles starka målgång när hans slår det svenska rekordet:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här