Kanallöpet – ett av många svettiga lopp i helgen

  0
  186

  Det var skapligt svettigt för de som sprang ett lopp på svensk mark under helgen. Kanallöpet i östgötska Borensberg var inget undantag.

  DSC_5541
  Josefine Antonsson ger allt de sista meterna in mot mål. Foto: Mikael Grip

  Högsommarvärmen som träffade Sverige i helgen gjorde att tiderna inte alltid blev så bra som vid lite mer normal löpartemperatur för årstiden.

  – Det var ruskigt varmt och kämpigt, men ändå en fin bansträckning, sa damvinnaren Josefine Antonsson, Vimmerby SK, som segrade på halvmaran med tiden 1.26.03.

  Kanallöpet avgjordes, som vanligt, längs med Göta Kanal. Halvmaratonloppet startade i Ljungsbro med målgång i Borensberg.

  Trebarnsmamman från Marielund, strax utanför Vimmerby, sprang Kanallöpet för första gången och var nöjd med sin insats.

  – Ja, med tanke på värmen så får jag vara nöjd. Det är i närheten av mitt personliga rekord. Mitt stora mål den här säsongen är New York Marathon i höst, berättade Josefine som supportrades av maken Fredrik och deras barn Edith, Jone och Elise.

  DSC_5574
  Dampallen på halvmaran i blickfånget. Foto: Mikael Grip

  Tvåa slutade Lisa Ring, IK Nocout.se, med 1.28.27. I herrklassen var det massiv dominans av IK Akele som tog hand om de tio första platserna. Segrade gjorde Muse Yusuf med 1.22.32 närmaste före Björn Clasén 1.22.55 och Niall O´Hanlon 1.24.28.

  DSC_5535
  Muse Yusuf vann herrklassen i Kanallöpets halvmara. Foto: Mikael Grip

  I Kanallöpet ingick också ett femkilometerslopp och ett tiokilometerslopp.

  Stefan Wass, IK Akele, tog hem segern med tiden 34.24. Damloppet vanns av Henrietta Thorén, Linköpings Löparklubb, med 45.08.

  Kanallöpet 2016 hade 440 deltagare i mål i de olika klasserna.

  Resultat, Kanallöpet 2016:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här