Känslan när allt stämmer.

0
70

I tisdags skulle jag köra ett relativt hårt pass på bana då 12×1000 skulle avverkas. Jag var laddad innan men lite orolig att värmen skulle göra det jobbigare än normalt.

Målsättningen var att alla intervaller skulle gå runt 3:40 alltså lite snabbare än halvmarafart vilket är det närmaste loppet i och med Stockholm Halvmarathon.

Första intervallen stannade på 3:37 vilket var lite fort men känslan var ok. Valde att ta hyfsat lång vila mellan varje på 2:30 min pga värmen och att jag ville åt farten mer än att börja högt pulsmässigt varje intervall. Nr två till fyra landade på 3:37, 3:34, 3:34 och allt kändes bra men samtidigt blev jag lite orolig att det gick lite för fort, det var ju trots allt åtta km kvar i högt tempo. Vad som hände sedan var ett flow och otrolig känsla när jag de nästkommande sju intervallerna lägger mig på ett snitt av 3:31 och nästan skrattar mig i mål. På den sista trycker jag på lite extra och klockar 3:23.

Kylväska med kylklampar och extra mycket vatten hjälpte i hettan.

Så få tillfällen som denna känsla infinner sig så försökte njuta så mycket som möjligt och kände mig mer än redo för ett Sub80 försök i Stockholm.

Bestämmer mig för att göra ett blogginlägg för att kunna minnas detta att kolla tillbaka på ett efter vidrigt vinterpass.

I övrigt laddar jag som sagt för Stockholm nästa helg men även till veckan efter då Bålsta Stadslopp går av stapeln igen.

Denna gång kommer det gå undan då två bröder kommer och sätter färg på loppet samt kanske lyckas med större bedrifter än så men mer om det i ett senare inlägg.

Själv är jag lite sugen på att försöka mig på pers på 10 km så hoppas på form likt passet ovan.

Vill ni sätta ett pers på fem eller tio km får ni bra förutsättningar om ni kommer till Bålsta och icke att förglömma bra med varupriser.

Anmälan och mer info hittar ni här:

https://mittlopp.se/Anmalan/Arrangemangsgrupp/MSNWHZGKWTYAKZVZTB

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här