Karlstad Stadslopp bjuder på en härlig löptur

0
29

Lördagen 17 juni är det dags för Karlstad Stadslopp. Ett lopp som hårdbevakas av Spring som tagit pulsen på projektledaren Cissi Östlund, från arrangörsklubben IF Göta.

Solen skiner på löparna i Karlstad Stadslopp.

Hur är läget inför löparfesten i Karlstad?

– Bitarna börjar falla på plats och vi i IF Göta är laddade för en folkfest i Karlstad centrum. Vi har gjort små justeringar på banan i år som vi tror kommer att höja upplevelsen för både löpare och publik.

Vilka distanser är det som erbjuds?

– Vi satsar på 10 km i år och erbjuder även barn och ungdomar att springa vårt mini- och miniminilopp. Där är det sträckor mellan 200 meter – 2,5 km. Det går att tävla som individ men också som lag om man exempelvis vill ha en bra teambuildingaktivitet på företaget.

Några nyheter i år?

– Nytt för i år är små justeringar i banan. Vi har även lagt till två nya klasser på miniloppet. Tidigare år har de varit ett åldersspann på 7-12 år men vi utökar med en klass för flickor och en klass för pojkar 13-15 år. Detta ser vi som en positiv utveckling för miniloppet och det minskar också glappet att går från att springa miniloppet till stadsloppet.

Vad utmärker Karlstad Stadslopp?

– Karlstad stadslopp har en snabb och flack bana. Höjdskillnaderna är få så det går att springa fort både för de som är elit och även för motionärer. Vi uppmanar alla att delta på stadsloppet på sina egna villkor. Vi vill ge så många som möjligt möjligheten att vara med och också bjuda på en folkfest för både deltagare och publik.

Löparglädje i ett av barnloppen som ingår i Karlstad Stadslopp.

Hur många deltagare siktar ni på i år?

– Vi siktar på 4 000 deltagare på Karlstad stadslopp och 1 500 deltagare på mini- och miniminiloppet

Berätta om klubben som arrangerar och er verksamhet?

– IF Göta är en ideell friidrottsförening som har verksamhet inom friidrott och som också arrangerar ett antal motionslopp. Karlstad stadslopp är ett av de lopp som vi arrangerar och vi har även andra stora arrangemang som Vårruset, Blodomloppet och Tjurruset. Vi har en bred verksamhet med ungdomssatsningar och också elitaktiva.

Vad får jag som motionär om jag väljer att delta i Karlstad Stadslopp?

– Du får en härlig löptur i Karlstad centrum. Det kommer bjudas på underhållning längs vägen och påhejande publik längs banan. Alla deltagare som går i mål får en medalj som ett minne av att de deltagit i loppet. På arrangemangsområdet kan man träffa våra samarbetspartners, mingla med andra deltagare och ha en härlig dag i Karlstad.

Siktar ni på ett starkt elitfält?

– Detta är inget vi jobbar aktivt med men vi brukar ha ett starkt fält med elitlöpare när startskottet går.

Lycka till den 17 juni!

– Tackar!

Till hemsidan för Karlstad Stadslopp:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här