Konsten att komma nära inpå livet och samtidigt leva sin dröm

0
202

Vi fortsätter presentation av programmet till Spring Dreams den 11 november.

I Springs sommarutgåva fick vi träffa Jan Haak. Hans liv hade på kort tid förändrats dramatiskt. Först dog frun i leukemi, sedan hösten 2017 drabbades han själv av cancer. Efter operation och strålbehandling fick han en ny chans. Den ville han ta och under sommaren hyllade han livet genom att springa från Malmö till Kebnekaises topp; det är 1900 kilometer eller 45 maraton under 47 dagar.

Under sin resa hade han bokat in en rad olika möten, han kallade det för ”samtal vid vägkanten”. Syftet var att träffa andra som varit i samma situation för att dela erfarenheter, att prata om vad som händer när man går från att vara mitt i livet till att bli en kamp om livet, att prata om den kraft som finns i dödens närhet och ta del av olika överlevnadsstrategier och hur man kan övervinna rädslor och förvandla dem till en tillgång i livet.

Det finns en fantastisk film som beskrev projektet innan Jan startade: https://www.youtube.com/watch?v=w5rXnJx-EZQ

Nu är resan gjord, Jan har reflekterat och kommer dela med sig av både fysiska erfarenheter och de själsliga, om konsten att komma nära inpå livet och samtidigt leva sin dröm, missa inte det.

Mer info om Spring Dreams hittar ni här: https://springlfa.se/springdreams/

Biljetter beställer du här: https://runsweden.se/competition/spring-dreams

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här