Kristianstad trail!

0
105

I slutet av november är det dags för Kristianstad Trail, vi får en pratstund med Collette och Peo som är tävlingsledare för årets upplaga, det tolfte trailloppet i Bockebodaskogen.

Ni skriver, ett riktigt triallopp, berätta.

–Våra banor är skapade av riktigt duktiga orienterare som känner skogen in och ut. Så banorna går över de minsta och finaste stigar och så många små backar som möjligt är med. Detta innebär att vi har lyckats få till tekniskt utmanade banor som skiljer sig från ett vanligt terränglopp alltså ett riktigt traillopp.

Vem ligger bakom Kristianstad trail?

–Det är Härlövs IF som arrangerar. Vi är en arbetsgrupp på fem personer som jobbar med arrangemanget. Men hela klubben ställer upp med händer och fötter, behövs ju nu några stycken ute i skogen för att snitsla 25 km, och km skyltar skall ut. Så veckan innan är hela klubben engagerad, men vi har 12 års erfarenhet så har vi rutin att luta oss på.

Några nyheter i år?

–Vi kommer att använda ett annat tidtagningssystem i samarbete med raceid. Andra år har vi haft pinnar som deltagare burit på fingret. I år blir det chip i nummerlappen i stället.

Då skogen är vår arena och vi inte kan påverka naturens krafter så faller träd och det sker avverkning i området som vi måste anpassa oss till. Men vår målsättning är att som löpare skall man känna igen sig år från år, och vi håller fast vid konceptet att bara ha ett varv. Men tittar vi något år fram så kan det bli aktuellt att dra om vissa delar av banan, vi får se hur det utvecklar sig.

Vad erbjuder ni för olika distanser?

–Vi har 5, 12 och 25 km banor. Inga varvbanor!

Vad kan löparna förvänt sig när det gäller banorna?

–Loppet går i friluftsområdet Bockeboda, där det finns en stor variation av skog, löv och barr och ung och äldre skog. Stigarna är små och hyfsad tekniskt med rötter och sten. Underlaget påverkas mycket av vädret innan loppet. Det kan bli mycket lerigt med några dagars regn och det kan även bli snö sista helgen i november.

Området Bockeboda ligger på Nävlingeåsen och själva området är inte mycket kuperat, men som sagt våra duktiga banläggare har hittat många små kullar som man ska upp och ner för.

De flesta är trötta och mycket nöjda när de kommer i mål. Vi mycket arbete på snitslingen av banorna. Det brukar vi få beröm för det.

Hur många förväntar ni er att det står på startlinjen den 26 november?

–Vi hoppas på att nå 400 anmälda.

Hur ser prisbordet ut? 

–Vi har priser från våra sponsorer och samarbetspartners, dessutom bjuder vi in segrarna på 25 km och ungdomssegrarna på 12 km till nästa års lopp, för att försvara sin ”titel”.

Här hittar du mer information om loppet: https://kristianstadtrail.harlovsif.se/

Förväntansfyllda deltagare väntar på starskottet 2022
Starten har gått….

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här