Mickes sanslösa rekord: 94,45 km på sex timmar

  0
  314

  Micke Ekvall, Strömstad Löparklubb, svarade för en storstilad insats när han på lördagen satte nytt svenskt- och nordiskt rekord i 6-timmarslöpning.

  Micke Ekvall på väg mot rekord i 6-timmarslöpning. Foto: Strömstad Löparklubb

  Det var i tävlingen Borås 6-timmars som Micke slog till. Loppet avgjordes på en varvbana runt Byttorpssjön. Ett varv mätte 1 892 meter. Underlaget bestod av packat grus förutom cirka 30 meter asfalt. Banan ska i det närmaste varit helt platt.

  Micke Ekvall som under några år satsat på ultralöpning vann loppet genom att avverka 94,45 kilometer på de sex timmarna. Det ger en snitthastighet av 3.49 min/km.

  Mickes prestation ska också vara världsårsbästa på distansen.

  – Jag hade en plan att springa i 3.50-fart, men öppnade lite för fort. Bestämde mig att ligga kvar i den farten eftersom det kändes bra. Farten var rätt jämn hela vägen, tappade lite sista 14 kilometerna. Planen var att ta mig till 70 kilometer i 3.50-fart och sedan ta det som det kommer, berättar Micke som ser fram emot 2024.

  – Första målet är SM 100 kilometer. Jag siktar även på VM på samma distans, men jag har ännu inte sett någon information om det, säger Micke.

  Micke Ekvall satte det nya svenska- och nordiska rekordet i 6-timmarslöpning med Hoka Rocket x2 på fötterna.

  Resultat Borås 6-timmars: 

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här