Kullamannen tar plats i finrummet!

0
1463

Spring har rapporterat från Skandinaviens största ultratrail lopp flera gånger, vi precis som deltagarna har imponerats av arrangemanget.  Nu har fler upptäckt det och från och med november 2021 ingår Kullamannen i Ultra Trail World Tour tillsammans med de största och mest legendariska bergsloppen i världen. Eller vad sägs om; Ultra Trail du Mont Blanc i Frankrike, Western States i USA, Eiger Ultra Trail i Schweiz och Ultra Trail Cape Town i Sydafrika med flera stora lopp som nu får sällskap av Kullamannen Trail i södra Sverige.

Vi är överraskade, glada och stolta över detta, säger Per Sjögren.

Hur har då ett litet lopp i nordvästra Skåne kommit med i detta kända sällskap?

Ultra Trail World Tour har representanter runt om i världen som har till sin uppgift att identifiera och utvärdera möjliga kandidater till världscupen samt att presentera dessa för organisationens sportråd, som består av tävlingschefer från de olika loppen. Rådet röstade enhälligt fram Kullamannen som kandidat till världscupen och vi i team Kullamannen fick nypa oss i både armar och ben när VD Marie Sammons ringde upp från Frankrike och erbjöd oss platsen.

”Vi är stolta över att få visa upp nordvästra Skåne för en internationell publik” säger tävlingsledaren Per Sjögren.

Kullamannen, Skåne och Sverige hamnar nu på den internationella trailscenen. Vi är ödmjuka inför uppgiften. Vi har tagit oss till denna nivå tack vare alla fantastiska löpare som har följt med oss på äventyren, gett oss feedback och alltid stöttat oss i både med- och motgång.

Nu har vi en möjlighet att ge tillbaka. Fler internationella topplöpare kommer att ta sig till Kullaberg. Som idrottare är det alltid kul att se och mäta sig med de bästa även om upplevelsen är större än resultatet för de flesta.

För dem som drömmer om en plats i världscupfinalen på Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) blir Kullamannen ett av få kvalificeringslopp som gör det möjligt att få tillräckligt med poäng för att få en plats.

Kullamannen i november kommer att få en ny prägel då intresset från den internationella löparscenen intensifieras. Nu har vi världens ögon på oss!

Om Kullamannen
Kullamannen är Skandinaviens största ultra traillopp. Den längsta distansen är 100 miles (161 km), då tar sig löparna från en hemlig plats på Hallandsåsen hela vägen längs kusten via Båstad, Torekov och Ängelholm vidare till Kullaberg där de avslutar med extrem och teknisk utmaning och tusentals höjdmeter för att slutligen gå i mål i hamnen i Mölle.

Mer om Kullamannen
https://kullamannen.com

Mer om Ultra Trail World Tour®
https://www.ultratrail-worldtour.com/

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här