Linus kopierade träningskompisen och vann SM-guld

0
260

Ingen kunde stoppa Linus Rosdahl från att vinna SM-guld i M 22. Foto: Mikael Grip

– Det var roligt. Medalj trodde jag på med ett bra lopp, men att vinna skulle nog bli svårt, sa en samlad Linus sekunderna efter att kompisarna från Örebro och Linköping kramat och grattat färdigt.

Träningskompisen och lördagens största manlige vinnare, Andreas Åhwall, såg nästan lika glad ut som när han vann själv.

– Vi tränar en hel del ihop. Jag var lika glad när Andreas tog hem segern på lördagen. Ett fantastiskt lopp. Min taktik var att kopiera sättet han disponerade sitt lopp på, berättade Linus.

DSC 6144

Linus i klungan innan han fick superkrafter a´la Andreas Åhwall. Foto: Mikael Grip

Precis så blev det. Olika löpare tog täten för att sedan tröttna mer eller mindre. När sista varvet började hade Linus fyra sekunder upp till John Börjesson, Hammarby IF Friidrott.

– Jag kände mig stark och tryckte på lite extra en bit in på sista varvet.

Med 1 500 meter kvar så kom luckan som bara växte och växte och gav Linus Rosdahl segern med tiden 26.59 på de åtta kilometerna. Oscar Carlsson, Apladalens LK, jobbade sig också upp i fältet och vann silvret tolv sekunder efter Rosdahl. John Börjesson grejade bronset, två sekunder bakom Carlsson.

DSC 6188

Den blivande vinnaren på jakt efter guld. Foto: Mikael Grip

– Det här är helt klart min största framgång. En kick inför vinterträningen, sa Linus som bor i Linköping och studerar och tränar i den speciella elitsatsningen på stadens universitet.

DSC 6226

Medaljtrion i K 22 med segraren Elin Borglund i mitten och tvåan Tove Alexandersson till vänster samt trean Lina Alainentalo. Foto: Mikael Grip

I damklassens motsvarighet K 22 segrade Sävedalen AIK:s Elin Borglund med tiden 22.50 på de sex kilometerna. Tvåa slutade arrangörsklubbens, Falu IK:s, orienteringsess Tove Alexandersson som var distanserad med nio sekunder av Borglund.

DSC 6054

Napoleon bjöd på en segergest långt före målgången. Foto: Mikael Grip

I P 19 och F 19 blev det två helt överlägsna segrare. Inte så konstigt kanske med tanke på att Sarah Lahti och Napoleon Solomon båda var silvermedaljörer i seniorklassen på lördagen.

Napoleon vann med tiden 19.35 på de för honom lättlöpta sex kilometerna. Segermarginalen skrevs till 34 sekunder. Än värre var Sarah som var klar etta i mål med tiden 14.34 på fyra kilometer.

DSC 5963

Mer spännande än så här blev det inte när Sarah Lahti tog en komfortabel seger i F 19. Foto: Mikael Grip

– Försökte ta det som ett tröskelpass. Men det var knappt det gick, sa Sarah som var en minut och åtta sekunder före tvåan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här