Lisa vann Söder Runt på vägen mot nya topptider

0
266

Förra topplöparen Lisa McRae har fortfarande höga mål med sin löpning. På lördagskvällen vann hon Söder Runt utan några konkurrenter i närheten.

160611JL1516
Lisa McRae vann Söder Runt och siktar fortfarande på riktigt snabba tider. Foto: Josefine Loftenius/Peter Holgersson AB

– Jag är nöjd. Ett kanonarrangemang med riktigt skön stämning, betygsatte den förre detta landslagslöparen, då med efternamnet Blommé.

Hennes meritlista är riktigt lång. Lisa har mängder med segrar i svenska mästerskap. Mest i terränglöpning men även på 5 000-och 10 000 meter banlöpning där hon också sprungit Finnkampen. Hon har två segrar i Tjejmilen.

– Min femårsplan är att springa milen på 32 minuter. På lördagskvällen blev det 36.26 och seger med över 3,5 minut.

Lisa och maken Rubin driver företaget Urban Tribes där det blir mycket löpning med företagskunder. Själv säger hon att det bara blir ett pass i veckan utöver det.

– Ja, jag har ett favoritpass jag kör runt en sjö där vi bor. Ett varv är 2,1 kilometer. Första varvet går i 4.30-fart, sedan ökar jag lite för varje varv. Sista varvet är jag nere i 3.38-fart. Jag stannar aldrig mellan varven, utan bara ökar farten. Det brukar bli sex varv. Det är faktiskt det enda passet jag kör utöver löpningen med företagskunder, försäkrade Lisa.

160611 Söder Runt den 11 juni 2016 i Stockholm.  Foto: Josefine Loftenius / Peter Holgersson AB
Fredrik Uhrbom ordnade champagnelycka för de tre snabbaste herrarna och damerna. Foto: Josefine Loftenius/Peter Holgersson AB

Hon vill trappa upp träningen och köra mer.

– På sikt vill jag träna 20 kilometer om dagen och göra det fyra till sex gånger i veckan.

160611 Söder Runt den 11 juni 2016 i Stockholm.  Foto: Josefine Loftenius / Peter Holgersson AB
Fotbollstokiga Jessica Blixt blir mer och mer en löpare. Foto: Josefine Loftenius / Peter Holgersson AB

Jessica Blixt och maken Fredrik Eriksson hade fått varsin start i Söder Runt som bröllopspresent för ett år sedan. Nu var det upp till bevis.

– Ha, ha. Ja, det var roligt. Ett folkligt lopp. Det handlade verkligen om ”Stockholm i mitt hjärta”. Förut har jag alltid varit tvungen att ha en boll med för att kunna utöva en sport. Men det senaste året har jag insett att löpning är viktigt för att jag ska må bra, berättade Jessica.

Hon erkänner att det inte alltid är enkelt att springa.

– Nej, det kan vara skitjobbigt. Men känslan efteråt är oslagbar. Den vill man bara ha igen. Eftersom jag också är inbiten AIK-are och tävlingsmänniska så har jag redan börjat jaga tider och placeringar, avslutade Jessica Blixt.

160611 Söder Runt den 11 juni 2016 i Stockholm.  Foto: Josefine Loftenius / Peter Holgersson AB
Eleonore Gåvsten slutade tvåa i Söder Runt. Foto: Josefine Loftenius/Peter Holgersson AB

Tvåa i Söder Runt slutade Eleonore Gåvsten, IF Linnéa, med 40.07 och trea Elin Wilson med 42.04.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här