Löparfeber i Danmark

0
100

I nya utgåvan av Spring som landar i brevlådan i dagarna kan ni läsa om Royal Run i Danmark som är ett lopp med målet att Danmark ska vara världens mest idrottsaktiva nation. Huvudpersonen är H.K.H Kronprinsen och det erbjuds 1609 meter, 5 och 10 kilometer. Loppet genomfördes den 29 maj för femte året och det blev rekord med 93 624 deltagare.

Den 17 september är det dags för Copenhagen half, redan nu är loppets 25 000 platser slutsålda, otroligt imponerande. IS Göta testade loppet i fjol, cirka 30 personer åkte över med inhyrd buss och loppet fick absolut högsta betyg. I år gör vi om resan, 37 löpare är anmälda, 22 låg kvar i startblocket och missade att anmäla sig innan platserna tig slut. Nu söker klubben 22 startplatser alltså, är du anmäld och får förhinder kontakta bg.nilensjo@springlfa.se.

I nya numret skriver jag i startskottet om motionsloppens utveckling i Sverige. Det har vänt men vi är absolut inte på samma nivå som innan pandemin om vi tittar rakt över alla lopp och kategorier. Det finns kategorier som växer stort men även de som fastnat på en låg nivå. Ett ämne som återkommer på olika sätt i magasinet är veteran VM i Göteborg 2024, kanske kan det vara en händelse som får igång tävlandet på allvar igen.

Hoppas ni läser magasinet, har ni missat kan ni köpa en digital utgåva, https://springlfa.se/shop/

Delar av IS Göta trupp 2022, bussen 800 meter från starten, lyx!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här