Löpning ska ta Lovisa mot världstoppen – Vann Strömstadmilen på vägen

  0
  888

  Lovisa Modig satsar hårt mot nästa säsong i skidlandslaget. Hon gör det med hjälp av mycket löpning. På lördagen vann Lovisa Strömstadmilen med segertiden 35.20.

  Lovisa Modig vann en säker seger i Strömstadmilen. Foto: Mikael Grip

  – Det var första gången jag sprang här. Jag hängde på en kompis hit och det var också bra prispengar som jag satsade på, sa Lovisa innan prisutdelningen som gav 7 500 kronor.

  Nu på sommaren är det mest löpning som gäller för den hårdsatsande 29-åringen som tävlar för Falun-Borlänge i längdskidåkning.

  – Rullskidor är inte riktigt min grej och längdskidor blir bara i tunneln i Torsby så jag tycker det är lättare att få till bra träning med löpning, berättade Lovisa som just nu stämplar in åtta pass löpning i veckan.

  Lovisa Modig tränar helst löpning på sommaren. En löpträning som ska ge framgångar i längdskidspåren i vinter. Foto: Mikael Grip

  Åtta pass är en del löpning?

  – Ja, men jag springer inte så långt. Det blir mellan fyra och tolv kilometer varje gång. Jag sprang ett 3 000-meterstest i tisdags och satte ”pers” med 9.38.

  Kan man ana att det kan bli en löpsatsning i framtiden?

  – Haha. Nu är det full satsning mot VM och längdskidor. Men löpning är kul och riktigt bra träning.

  Lovisa Modig i mål med 35.30. Foto: Mikael Grip

  Lovisa vann Strömstadmilen, i sin debut, med tiden 35.20.

  – Karlstad Stadslopps milbana har jag sprungit på strax under 35 minuter. Men den här banan var betydligt hårdare. Jag fick nästan en chock i den längsta uppförsbacken. Utförslöpning gillar jag däremot, där är jag stark, sa Lovisa som aldrig behövde känna sig hotad bakifrån.

  Camilla Bönögård har släppt fotbollen och tränar nu 15 mil löpning i veckan. En träning som gav en andraplats i Strömstadmilen 2022. Foto: Mikael Grip

  Lovisa var över en minut före tvåan Camilla Bönögård, Gimle IF, som noterade 36.34.

  – Jag gillar stadslopp. Det är extra härligt när man kommer till mål i ett lopp som är så här tufft. Jag gjorde nyligen en minut snabbare i ett stadslopp i Norge, sa Camilla som är från Halden i Norge.

  Camilla Bönögård meterna innan målgången på Strömsvallen. Foto: Mikael Grip

  25 år ung gör hon en maratonsatsning. Det personliga rekordet lyder 2.44.14 från Köpenhamn Marathon.

  – Jag har spelat fotboll hela livet, men när pandemin kom började jag springa mer och mer och jag har bara fortsatt. Jag vill se hur bra jag kan bli. Just nu ligger jag på 15 mil i veckan. Till hösten ska jag springa Oslo Marathon och kanske också Frankfurt.

  Camilla var nöjd med sin insats i Strömstadmilen. Foto: Mikael Grip

  Är du överraskad över att du kom tvåa i Strömstadmilen?

  – Ja, verkligen. Det brukar alltid vara riktigt bra startfält här, så jag är jättenöjd med mitt resultat idag, sammanfattade Camilla.

   

  Norskan Marit Haslie slutade trea i Strömstadmilen med 36.48.

  Trea slutade Marit Haslie, SK Vidar, med 36.48. Sex löpare sprang fortare än 40 minuter.

  Femkilometersloppet vanns av Maren Karlsen Bekkestad, Sturla IF, med 19.05.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här