Lopprapport Milspåret

0
37

Det blev inget nytt personbästa på Milspåret i torsdags, inte ens nära. Men en pallplats gör nog ändå att min insats når upp till godkänt. Jag hade tagit ledigt för att få över ett dygns vila och pegga upp för pigga ben på startlinjen. Tyvärr sköt jag den planen i sank genom ett alltför sent firande av Hammarbys seger mot Malmö på onsdagen, och innan loppet kände jag mig allt annat än fräsch. 

I ledning efter en halv kilometer

Men när startskottet gick spände jag bågen och tog täten. Det höll i två kilometer, sen sprang två personer om och jag hade ingen chans att hänga på. Då hade jag öppnat på 3.22 och 3.36,  långsammare än senast runt Kungsholmen. Redan här gav jag upp tanken på ett nytt pers; det lösa gruset, vinden och några små backar drog ner farten allt för mycket. Och jag hade ingen rygg att hänga på utan hamnade i ett ingenmansland utan kontakt varken framåt eller bakåt. Svårt att hålla uppe tempot då, jag hade behövt flåset i nacken från min polare Fred som stod över loppet pga skadebekymmer och fotade istället. Jag slutade att kolla klockan och försökte koncentrera mig på att försvara min tredjeplats.  

Det gick vägen även om det tätnade mot slutet. Jag hörde steg bakom mig och pressades till att göra den sista kilometern till min snabbaste, 3.19. Knappade in lite på tvåan men kom i mål fyra sekunder efter honom, åtta sekunder före fyran. Det renderade ett presentkort på 300 kr som gjorde kvällen till en plusaffär. Inte tillräckligt för att säga upp sig från jobbet kanske, men ändå.

Snabba shorts – Snabb spurt.

Nu kan jag sluta tänka på millopp och lägga all träningsfokus på maran om två veckor. Men jag ska också hinna med två backlopp innan dess: Högdalens Högsta (30 maj) och nu närmast Stockholms Brantaste (26 maj) om en vecka. I det sistnämnda loppet är målet att slå Freds tid på 16:41 från 2012 som han ofta snackar om. Jag har försökt att slå det på träning men missat med kanske tio sekunder. I skarpt läge och med nuvarande form borde jag ha goda chanser att lyckas den här gången. Dessutom spelar Bajen match dagen efter det loppet… 

Föregående artikelMicke Ekvalls sköna SM-guld i "Varvet"
Nästa artikelNapoleon och Charlotta EM-kvalade på ”fel distans”
Namn: Eskil Persson Född: 1977 Bor: Stockholm Klubb: Hammarby IF Favoritsträcka: Längs en sandstrand Vill med löpningen: Bli snabbare och se mig omkring Roligaste löparminne: Barfota runt Gotska Sandön ligger bra till Meriter: Har ätit 84 sushibitar på en lunchbuffé Personliga rekord:  3000 m - 9:00 (2019) 5000 m - 15:46 (2022) 10000 m - 33:21 (2021)  10 km - 32:36 (2022) Halvmaran - 1:12:39 (2022) Lidingö - 1:58:58 (2018) Maraton - 2:36:07 (2023) Ser fram emot: Härliga tider

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här