Magiska prestationer!

0
632

Söndagen bjöd på två prestationer som verkligen fick Spring att nästan tappa hakan, Vidar Johansson och Jonathan Grahn vilka löpare.

Inövade segergester som vi säkert kommer se många gånger under året. Foto: Deca text&bild

Vidar var i Monaco och sprang 5 km landsväg, vi visste efter hans fina lopp i Valencia i januari att han har förmågan att springa riktigt snabbt, men 13.46 på 5 kilometer landsväg imponerar stort. 5 km landsväg är en ganska ny rekorddistans som vi tror och hoppas ska få ett lyft under de närmsta åren, det är en sträcka som kan få många att testa löpningen. Så fler lopp på den distansen och gärna snabba och platta lopp som även lockar arenalöpare. David Nilsson är den som sprungit snabbast med 13.42 i Nijmegen i september 2020.

I Monaco var danska underbarnet Axel Christensen först över mållinjen med 13.42, Axel är enbart 17 år gammal.

Även i Sverige har vi en ruskigt snabb 17 åring, för några veckor sedan skrev vi om Jonathan Grahn som satte nytt svenskt juniorrekord på 3000 meter inomhus med 8.02,8. I går i samband med Nordenkampen i Uppsala putsade han det rekordet rejält med tiden 7.54,66. Många har säkert sett hans sista varv i de sociala medierna, det finns även på svtplay. En otrolig långspurt och fina 26,9 sekunder på sista 200 meterna. Tittar man på hela loppet så var det 4.02 på första 1500 meterna och otroliga 3.52 på andra halvan.

2022 har verkligen börjat bra….  Följ svensk löpning genom att läsa magasin Spring, https://preno.se/spring/paper.php?id=182

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här