Många anmälda till Atea Mälarmaraton

0
51

När starten går för Atea Mälarmaraton 22 april kommer det vara många i startfållan. Med cirka 750 deltagare anmälda mer än tre veckor innan start överträffas förväntningarna för arrangörerna.

Dessutom är en av Sveriges vassaste halvmaratonlöpare anmäld. Nasir Dawoud, Eskilstuna Friidrott, näst snabbaste svensk på Göteborgsvarvet 2016.

– Det är fler som har anmält sig i god tid innan loppet än vad vi räknade med, säger Martin Fröberg, en av arrangörerna från Västerås löparklubb.

Han menar att det betyder mycket för stämningen på och runt banan när det är många som deltar.

– Det blir en helt annan känsla med många löpare, både att man sporras av att vara många med ett gemensamt mål och att tävlingskänslan blir ännu starkare.

Men det är inte bara motionärer som ställer upp i premiären av Västerås nya maraton. Nasir Dawoud, Eskilstuna Friidrott, är anmäld. Han blev näst snabbaste svensk på Göteborgsvarvet förra året och är därmed SM-silvermedaljör på halvmaraton.

Martin Fröberg är glad att Atea Mälarmaraton blir både ett lopp för motionärer och för eliten, inte minst för publikens skull.

Som publik får man vara uppmärksam, för det går fort när eliten passerar. Håller Nasir Dawoud SM-tempo är det i en snitthastighet på över 19 km i timmen.

– En hyfsad motionär hänger med i det tempot under några hundra meter, berättar Martin Fröberg.

I Atea Mälarmaraton finns det både halvmaraton och maraton att välja mellan.

Till Atea Mälarmaratons hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här