Marcus vann och "persade" i Amsterdam

  0
  44

  Efter drygt tio år i Hässelbylinnet avslutade Marcus Åberg på bästa sätt, när han på söndagen vann halvmaran i TCS Amsterdam Marathon.

  Marcus Åberg satte på söndagen nytt personligt rekord när han vann halvmaran i Amsterdam. Prispengarna var dock obefintliga, men Marcus fick en vacker blomsterbukett som tack för slitet. Foto: Privat

  – Det var ett bra lopp, med fina yttre förhållanden. Det som var lite jobbigt var att jag fick kryssa bland motionärerna i maratonloppet för att komma fram. Alla vill inte flytta på sig och det var så från åtta kilometer in till mål, berättar Marcus som vann loppet med nya personliga rekordet 1.06.35.
  En förbättring av det tidigare personliga rekordet med 23 sekunder.
  Han öppnade loppet hårt och passerade första milen på 31.07.
  – Målsättningen var att slå mitt personliga rekord. Jag är jättenöjd, eftersom det var ett sololopp från första metern och det tog på krafterna att ta sig förbi motionärerna på maran.
  Marginalen ned till tvåan Fabrice Evrard, Frankrike, var betryggande 1,5 minut.
  Loppet i Amsterdam var Marcus sista i Hässelbylinnet. Från och med nästa säsong är det Tjalve IF Norrköping som gäller.
  – Jag bor sedan några år tillbaka i min hemstad, Norrköping igen, så det känns naturligt.
  1.06.35 för upp Marcus till 13:e plats i den svenska årsstatistiken, som toppas av Napoleon Solomons svenska rekord 1.01.17.
  Sara Trané, från Stockholm, kom femma i halvmaran med 1.20.04.
  TCS Amsterdam Marathon hade mest fokus på maratonloppet, där det gick riktigt fort. Herrklassen vanns av Vincent Kipchumba, Kenya, med 2.05.09 och i damklassen var Degitu Azimeraw, Etiopien, snabbast med 2.19.26.
  Resultat, TCS Amsterdam: 

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här