Medaljvittring för Lovisa Lindh vid inomhus-EM

  0
  172

  Trots att hon nästan ramlade, tappade fart och rytm så slog Lovisa Lindh sitt personliga inomhusrekord på 800 meter och var ytterst nära en medalj vid inomhus-EM.

  Lovisa Lindh var nära en bronsmedalj på 800 meter vid inomhus-EM i Belgrad. Foto: Deca Text&Bild

  Första 400 meterna passerades på 60 sekunder, med Lovisa en bit ned i fältet. Med 275 meter kvar var hon på väg framåt, men trasslade in sig i spanjorskan Guerro som i sin tur hade fått en knuff av brittiskan Oskan-Clarke. Lovisa var en hårsmån från att ramla, men lyckades hålla balansen. Men hon tappade fart, rytm och kontakt framåt.

  Selina Büchel, Schweiz, vann guldet efter en knallhård duell med Oskan-Clarke med nya nationsrekordet 2.00,38. Silvret gick till Oskan-Clarke med nya personliga rekordet 2.00,39.

  Lovisa närmade sig isländskan Hinriksdóttir mer och mer, men nådde inte ända fram till bronsplatsen. Hinriksdóttir vann bronset med 2.01,25. Tolv hundradelar före Lovisa Lindh som noterade 2.01,37 som fyra i loppet. Personligt rekord med 32 hundradelar och nu är Lovisa bara sex hundradelar bakom Malin Ewerlöf på den svenska genom-tiderna-listan. Den listan toppas av Maria Akraka som 1998 sprang på 2.00,01.

  Sverige lämnade in en protest mot brittiskan Oskan-Clarke som inte bifölls.

  Charlotta Fougberg var i final på 3 000 meter och slutade på sista plats med tiden 9.09,53. Guldet gick till en överlägsen Laura Muir, Storbritannien, med 8.35,67.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här