The more the merrier

0
981

tyreso
I går kväll var det dags för veckans favorit: kvalitetspass med Tyresöjoggarna. Tyresöjoggarna är en ideel löpargrupp, öppen för alla som vill springa. Alla medlemmar kan bjuda in till pass och de som vill dyker helt enkelt upp vid avtalad tid. Gruppen är en härlig blandning av ultrarävar, riktigt snabba löpare, nybörjare, gamla och unga. Någon har sprungit samtliga Stockholm marathon, medan någon annan tränar för sitt första. Det bästa är att alla kör tillsammans, men självklart utifrån sina förutsättningar och mål.

I går var vi runt tio personer och följande stod på schemat: 4 km lugnt + 2 km snabbt + 4 km lugnt + 2 km snabbt.

Vi hann även med en del löpskolning i form av skipping, hälkickar och höga knän. Vi stack i väg i samlad trupp, men spreds ut lite under de snabbare partierna, men återsamlades innan det var dags för lugn jogg igen. Lika fokuserade som vi är under intervallerna, lika sociala är vi under de lugna partierna och hinner avhandla både det ena och andra under dessa rundor.

quote

Jag snittade de första 3 snabba kilometrarna runt 4.30, medan den sista gick i 4.13. Jag hade snabba Susanne, som gör milen runt 40, som hare framför mig… Efter drygt tolv kilometer var vi tillbaka vid utgångspunkten, trötta, rosiga om kinderna och glada.

Jag springer gärna ensam, men onsdagarna med gruppen vill jag inte missa. Längtar redan till nästa vecka!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här