0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Mikael Ekvall snabbast i Vårtävlingarna

Mikael Ekvall snabbast i Vårtävlingarna

Mikael Ekvall vann på lördagen sitt första lopp på svensk mark sedan hemkomsten från träningsmånaderna i Australien.

Mikael Ekvall, till vänster, vann loppet i Skatås, där Robin Lindgren, till höger, slutade trea. Arkivbild: Deca Text&Bild

I Skatåsterrängen i Göteborg avgjordes det första loppet i Vårtävlingarna som arrangeras av Solvikingarna. Distansen handlade om åtta kilometer, på den så kallade grusåttan, som är kontrollmätt till 7 777 meter.

Senaste gången Micke Ekvall vann just det här loppet var 2014, då han segrade med 23.36. Nu presterade Strömstadlöparen nytt banrekord med 23.08 och tog en säker seger närmast före orienteringsvärldsmästaren Mattias Kyburz, Schweiz, 23.21. Trea slutade Robin Lindgren, Örgryte IS, med 23.43.

Damklassen vanns av Anastasia Denisova, Sävedalens AIK, med 27.34. Tvåa kom Frida Kristiansson, Örgryte IS, med 27.44. Lina Strand, Göteborg Majornas OK, tog hand om tredje platsen med 27.56.

Nästa lördag fortsätter Vårtävlingarna med två distanser 16 kilometer och 32 kilometer. Vårtävlingarna har de senaste åren sammanlagt haft cirka 500 deltagare i mål. Första tävlingsdagen hade 279 löpare i mål så det kan bli minst lika många i år.

Resulat, Vårtävlingarna, 8 km:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelÅrets vinnare 2016
Nästa artikelKort rapport

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång..

0
Nytt nummer på väg in i tryckpressen, du kan få det i brevlådan... Mycket läsning, mycket inspiration och äventyr... ta chansen..

FÖLJ OSS

8,662FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Lopp, flås och kallduschar

0
Efter en period av golöpning gjorde jag så ett litet ryck och anmälde mig till två 5k-lopp: Spring 5000 i Spånga och Höstruset i...

En helg att minnas….

- Annons-

PODCAST

X
X