Mina topp-5 bästa gratistoaletter i sydöstra Stockholm

Eskil  

Händer det att du får problem med magen på löprundorna? Då är du inte ensam. Händer det att du springer i mina krokar i sydöstra Stockholm? Då kommer här mina fem bästa toalettips i området. (Utan inbördes ordning.) 

Strålsjön. Vackert belägen bajamaja, allt som oftast i bra skick. 

Flaten. Lite norr om entrén och huvudstranden ligger dessa två. Inte så vackra på utsidan kanske, men gör jobbet när man har haft pigga ben och förlängt nackarundan med ett varv runt Flaten och hamnat i trubbel. 

Saltsjöbadens GK. Man kanske har tagit sig en tur ut mot Saltis och i höjd med Fisksätra fått problem med kistan. Då ligger den där som en hägring, mellan tionde och elfte hålet på Saltsjöbadens golfbana. Kan det verkligen vara…? Är den olåst… ? Funkar den…? Jodå, ett finfint dass som under vissa perioder även erbjuder dricksvatten och en liten kiosk.

Hellasgården. En klassiker. Vattenklosett, dricksvatten och kiosk. Eller arombastu med aufguss om andan faller på.

Sandsborgskyrkogården. Bajamajan på den lite mindre kyrkogården strax norr om Skogskyrkogården har, trots att den bara ligger en dryg kilometer från mitt hem, varit en räddande ängel för mig vid ett flertal (två) tillfällen. 

Bubblare: Sandasjön, Sickla köpkvarter, skogen.

 Dela på Facebook