Mitt första inlägg, Olle Ahlberg

Nyheter  

Sådär, Novischveckan för alla nya ekonomistudenter här nere i Lund är avklarad! Jag var fadder åt 20 st väldigt trevliga novischer och vi hade en helt fantastisk vecka tillsammans, tidiga morgnar och sena kvällar och en vecka som kröntes med att vi vann årets grupp! Var sak har dock sin tid och nu är det dags att lägga fokus på ett annat håll, den tjugonionde September springer jag Lidingöloppet för första gången vilket ska bli väldigt kul och den andra December springer jag Valencia marathon. En fullspäckad höst med andra ord, men det kommer jag skriva mer om i kommande inlägg här på sidan!

 

Nu vill jag närmare introducera mig själv, mitt namn är Olle Ahlberg. Jag är tjugo år (fyller tjugoett på lördag) och är född och uppväxt i Göteborg. Under min uppväxt var jag väl inte direkt den som älskade att springa, men jag höll på med flera olika sporter och tyckte det var roligt och såg det som en bra träningsform! När jag var 17 år slutade jag att spela fotboll och kände att jag behövde göra något annat, relativt snabbt fatta jag tycke för att springa. Jag kämpade på med att springa samma åtta kilometer lång runda dag ut och dag in i säkert ett halvår. Under samma sommar sprang jag mitt första lopp, midnattsloppet på någonstans strax över 43 minuter och insåg att jag faktiskt var rätt duktig! Sen dess har det bara rullat på och jag har slagit personbästa varje (!) gång jag ställt upp i ett lopp, tveksamt hur länge den meriten håller i sig dock… Under det senaste året har jag sprungit tre olika lopp. Det började med Österlen spring trail 21k+ i April, ett lopp jag tog täten i tidigt och släppte aldrig efter det – tror till och med att min tid var ett banrekord.Trots att det mer eller mindre var mina första löpsteg på trail underlag. Efter det sprang jag på hemmaplan, årets höjdpunkt, Göteborgsvarvet. Vädret var fantastiskt och förutsättningarna likaså, jag gick ut hårt och lyckades hålla i det någorlunda och klockan stannade på 1.11.51. De efterföljande två veckorna var intensiva med två tentor och tillsist Stockholm marathon. Veckorna inför bestod av sova, plugga, springa och dricka vätskeersättning eftersom allt snack handlade om hur varmt det skulle bli. Även i Stockholm gick jag ut väldigt hårt, något jag fick äta upp efter 31 km då jag skulle upp till toppen av Södermalm – trots trötta ben lyckades jag hålla ihop det någorlunda och lät inte tiden rinna iväg allt för mycket. Trots dåliga väderförhållanden och dåligt taktiskt upplagt lopp sprang jag in på 2.41.50, det här är tid jag ser fram emot att sänka redan i Valencia i år men sedan ännu mer tills nästa års Stockholm marathon. Det roligaste som hänt för mig som löpare i år är dock att jag fått möjligheten att representera Hälle IF, det känns otroligt inspirerande och verkar vara en förening med en massa duktiga och trevliga människor! Ser fram emot att se hur detta kan hjälpa mig att utvecklas som löpare och förhoppningsvis ta ytterligare steg. Jag skickar med lite bilder från min “löparkarriär” – jag ser fram emot att kunna dokumentera mina framgångar och motgångar här på sidan! Under de kommande veckorna väntar mycket backintervaller, återhämtningpass och lite mer grus och terränglöpning för att komma väl förberedd till Lidingöloppet! Ikväll väntar till exempel backintervaller i St Hans backar här i Lund tillsammans med några kursare som tror att det kommer bli kul…

/Olle Ahlberg

Göteborg midnattsloppet 2015

Göteborg midnattsloppet 2015!

Göteborg midnattsloppet 2015, tillsammans med en kompis och tillika väldigt duktig löpare!

Upploppet Stockholm marathon 2018, här är jag jättetrött!

Stockholm marathon 2018

 Dela på Facebook