Spring har glädjen att presentera en ny bloggare, Olle Ahlberg.

0
26

Det var i samband med Österlen trail jag träffade Olle första gången. Jag hade mina favoriter i startlistan utifrån det jag vet om löpning… Olle var inte en av dem, blott 20 år gammal? Men långt innan alla andra kom han in, ganska oberörd och själv lite överraskad över prestationen. Nu vet jag mer om Olle och tror vi har en framtida storlöpare på tråden…. Redan i år har han gjort grymma resultat och jag tror det kommer bli pricken över i:et i Valencia i december. Valencia, jag vet nu cirka 50 svenskar som ska ner och springa, det kommer bli en häftig upplevelse…

Men vem är Olle Ahlberg?

Jag är en 20 år gammal student i Lund. Utöver studierna lägger jag ner mycket tid på min löpning, under våren har jag sprungit Göteborgsvarvet på 1.11.52 och Stockholm Marathon på 2:41:51 vilket har resulterat i en tjugonde respektive trettonde plats i SM. Jag sprang även mitt första traillopp, Österlen spring trail, ett lopp jag något överraskande vann. Jag är född och uppväxt i Göteborg och har hunnit utöva flertalet sporter, såsom fotboll, tennis, handboll och ishockey. Mitt intresse för löpning tog fart för 4 år sedan ungefär, när jag slutade spela fotboll kände jag att jag behövde fortsätta träna och att gå till gymmet är inte min grej. Första två åren sprang jag utan några som helst mål eller förhoppningar om bra tider. Det var först när jag sprang Göteborgsvarvet 2015 på någonstans runt 1.22 jag insåg att jag faktiskt kunde springa relativt snabbt. Sen dess har det gått fort, jag har hunnit avverka tre maraton och desto fler halvmaraton. Under denna tid har jag slagit personbästa under varje lopp jag sprungit. Utöver löpningen så studerar jag som sagt, jag är ett år in på en ekonomi kandidat på Lunds universitet. Studierna tar en hel del tid, men möjligheten att anpassa dagarna efter träningen passar mig väldigt bra.

Vad är det som driver dig?

Mina främsta styrka som löpare är att jag älskar känslan av att springa ifatt och förbi andras ryggar på tävlingar, detta tror jag är anledningen till att jag lyckats prestera som bäst på tävling. Det är utan tvekan tävlingarna som driver mig. Ifall jag inte har någon tävling inplanerad märker jag direkt att träningsviljan sjunker.

När jag ser resultatlistorna från SM loppen är det svårt att inte notera att de flesta runt omkring mig är 10 år äldre. Min förhoppning är att jag om 10 år kommer vara som bäst som löpare, 10 år med möjligheten att utvecklas som löpare. Förhoppningsvis kan detta leda till ett par fina placeringar i SM under de kommande åren. På kort sikt är min målsättning att springa Valencia marathon i December på under 2 timmar och 30 minuter. På lång sikt är min målsättning att på ett framgångsrikt sätt kunna kombinera min löpning tillsammans med först studier och i framtiden arbete.

Vad kommer vi få läsa om i din blogg?

Jag ser fram emot att blogga regelbundet rörande min löpning nu framöver, det kommer vara en blandning av det mesta runt min löpning. Förhoppningsvis kan jag inspirera några att satsa mer. Vill ni vill följa min resa mot snabbare tider kan ni även följa mig på instagram på @Ollerunning

Olle på Stockholm marathon tidigare i år

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här