Ny norska besegrade de svenska landslagslöparna i hettan i Strömstadmilen

  0
  143

  Hon har bara tränat löpning i två år och hade inga förväntningar på sig själv att vinna Strömstadmilen. Ändå var Angelica Karlsen kyligast i värmen och kunde ta hem segern i den 31:a upplagan av västkustklassikern.

  Angelica Karlsen låg i det här läget på en tredjeplats med lång väg fram till täten. Foto: Mikael Grip

  Två svenska landslagstjejer i form av Linn Söderholm, Sävedalens AIK, och Hanna Lindholm, Högby IF, såg på förhand ut att göra upp om segern.

  Linn startade hårt och hade länge en stor ledning, närmast före Hanna. Men det var riktigt varmt, med 25 grader i skuggan. Lägg också till att bansträckningen har sina backiga utmaningar, så blev milloppet en riktig svettig upplevelse för många.

  Linn Söderholm startade loppet i hög fart och var länge i ledningen. Foto: Mikael Grip

  – Med facit i hand gick jag ut alldeles för hårt. Min plan var inget bra idag, konstaterade Linn innan prisutdelningen på Strömsvallen.

  Även Hanna Lindholm var före Angelica innan 22-åringen från Moss i Norge fick upp farten och kunde passera sina svenska konkurrenter.

  – Jag låg 20 sekunder efter Linn vid sex kilometer, i sista långa uppförsbacken kom jag ifatt Linn och tänkte lägga mig i ryggen på henne. Men jag märkte att jag var mycket piggare och körde på in i mål, sa Angelica som vann på nya personliga rekordet 35.42.

  22-åriga Angelica Karlsen vann sitt unga löparlivs största seger när hon vann Strömstadmilen. Foto: Mikael Grip

  – Jag är rejält överraskad att jag vann och dessutom på personligt rekord. Jag är supernöjd med loppet och dagen. Det här är största loppet jag har vunnit hittills, berättade Angelica med ett leende.

  Hon har bara tränat löpning i två år.

  – Efter det här är jag sugen på norska mästerskapen. Jag har inte sprungit något lopp på bana ännu, sa Angelica.

  Linn Söderholm gav allt och fick hjälp efter målgången. Efter att ha druckit vatten, var hon snart på benen igen. Foto: Mikael Grip

  Linn Söderholm korsade mållinjen med tiden 35.55 på andra plats. Hon var duktigt tagen efter målgången.

  – Jag gav allt och det var jättejobbigt på slutet. Hade jag fått göra om loppet hade jag lagt upp det annorlunda, sa Linn som har sin huvudgren på 3 000 meter hinder.

  Hanna Lindholm slutade på tredjeplats i Strömstadmilen. Bakom Hanna skymtar Erik Framme, som vann klasen M 50 med tiden 35.46. Foto: Mikael Grip

  Trea i Strömstadmilen slutade Hanna Lindholm med 36.36.

  – Jag kom hem från ett höghöjdsläger i förrgår och ville ha ett race. Men kroppen kändes tokseg idag. Nu siktar jag på 10 000 meter på SM. Tror det är sex år sedan jag var med på ett SM, sa Hanna.

  Totalt sju damer sprang snabbare än 40 minuter i Strömstadmilen 2023. Alla de sju var också snabbare än 39 minuter.

  Hanna Strand var snabbast av alla tjejer och kvinnor på fem kilometer. Foto: Mikael Grip

  Förutom milloppet och alla barnklasser erbjöd arrangören Strömstad Löparklubb också ett femkilometerslopp. Där var vinnaren i Flickor 15 snabbast av alla. Hanna Strand, Hälle IF, noterades för tiden 18.12.

  – Det var väldigt varmt, men en fin bana, sa Hanna som gärna springer 800 och 1 500 meter på bana.

  Resultat, Strömstadmilen 2023: 

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här