0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Rekordfart i Å-Loppet

Den hårt tävlande hemmalöparen Abraham Adhanom, Eskilstuna FI, fick ge sig i Å-Loppet mot starka etiopiern Yetsedaw Minale.

DSC_0163
Fem löpare stod i en klass för sig och hade redan efter ett par kilometer en stor lucka bakåt. Foto: Mikael Grip

– Första gången jag är i Sverige och mitt första lopp här. Det var en flack bana, men med en del kurvor, sa Yetsedaw efter att ha gått loss från Abraham under den sista kilometern.

Å-Loppet handlade om en så kallad kvartsmara, alltså 10 549 meter.

21-årige Yetsedaw satte nytt banrekord i det sköna 15-gradiga löparvädret med tiden 31.05. Tio kilometer passerade han med 29.22.

– Jag har gjort 29 minuter blankt på 10 000 meter och 1.03 på halvmaraton så jag är nöjd med dagens insats, fortsatte Yetsedaw som kommer ägna sommaren åt att vinna så många lopp han kan på svensk mark.

DSC_0287
Yetsedaw Minale i mål som vinnare och ny banrekordhållare. Foto: Mikael Grip

Närmast väntar Strömstadmilen och sedan Kraftprovet i Trollhättan för den lätt löpandes etiopiern.

Abraham Adhanom, som förstås ville upprepa segern från förra året, fick nöja sig med andraplats och tiden 31.14. En tid som ändå visade att formen är bra eftersom 31.14 är snabbare än hans segertid från förra året.

DSC_0293
Abraham Adhanom har sprungit många lopp på sistone och hade inte det där lilla extra i kroppen på lördagen. Foto: Mikael Grip

– Det fanns inget extra att ge på slutet. Jag har sprungit halvmara förra lördagen och SM-milen (SM-guld) i onsdags så jag är inte helt på topp, sammanfattade Abraham som ändå sprang i mål med ett leende.

DSC_0580
Yetsedaw Minale belönades med 10 000 kronor efter sin seger. Foto: Mikael Grip

Trea slutade Nermera Damashu med 31.24 och fyra kenyanske Sverigebekantingen Japhet Kipkorir med 31.53. Nasir Dawoud, Eskilstuna FI, haltade i mål som femma med 32.15. Snabbaste junior blev Haben Kidane, Eskilstuna FI, med 33.45.

Sjätte upplagan av Å-Loppet lockade cirka 2 000 deltagare.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång..

0
Nytt nummer på väg in i tryckpressen, du kan få det i brevlådan... Mycket läsning, mycket inspiration och äventyr... ta chansen..

FÖLJ OSS

8,662FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Träning på tv

0
Det blev inget terräng-SM. Känning i vaden. Gick inte att Wim Hof-meditera bort. Funderade in i det sista på att chans-starta men tydligen har...

Lopp, flås och kallduschar

En helg att minnas….

- Annons-

PODCAST

X
X