Nytt rekord i Kungsbacka!

0
361

DRT Kungsbacka är en löparförening som år efter år har ökat i antal från starten 2009 med 5 personer till dagens 600 medlemmar. Löpningen utgår från olika platser i Kungsbacka med omnejd och startar kl. 08:45 varje lördag. Efter att flera gånger varit 55 personer på träningarna så satsade man en lördag mot att slå deltagarerekord, det lyckades. Rekordsamlingen blev 85 löpare som deltog vid ett och samma tillfälle 25 september i år.

85 personer på samma träningspass, det ger energii!

Så vad är det då som gör föreningen så framgångsrik och varför dyker det upp 85 personer en lördags för middag?

Dmtech.Running.Team bildades 18 juni 2009 på restaurang Åsidan och dåtidens målsättning var Göteborgsvarvet 2010. Initiativet togs av Ola Andersson. Han försökte få med sina kamrater Martin, Bosse och Calle som till en början försökte styra bort hans idé men med Netlogic som sponsor i form av startavgifter så var de snart anmälda till ett av världens mest besökta lopp. Dessa 4 personer blev grundare av föreningen och första träningen gick av stapeln den 8/8 kl. 09:00 2009 i Kungsbackaskogen under devisen ”Lite mjuk träning och tjöt”. Redan 1 timme efter föreningens bildande anslöt första medlemmen Mats.

Antalet medlemmar har sedan utökats för varje år, oftast genom att vänner följer med befintliga medlemmar men även personer som sökt upp oss via FB eller Laget.se. Det är inte helt ovanligt att vi får frågan om vilka vi är när de orange pärlbandet av löpare tar sig fram på cykelvägar, grusvägar och i skogen. Det är med största respekt som vi försöker ha den gemensamma färgen orange på oss. Alla kan vara med och springa oavsett löptempo då de snabbaste vänder om och hämtar upp med jämna mellanrum. Rundorna är på ca 10 km så är det en klar fördel att vara tränad för sträckan oavsett löptempo men det finns alltid möjlighet att korta av. För varje träningstillfälle på lördagar får man en virtuell pinne och den som samlat mest pinnar under året får äran att pryda hemsidan med sitt porträtt.

Efter varje lördagsträning skrivs en ”rapport” av en av våra 5 skribenter där man berättar om rundan, något kul som hänt eller t.ex. någon som har gjort en fenomenal kullerbytta i gyttjan.

För många av oss handlar det om så mycket mer än löpning, det är en social tillställning. Vi delar rundor, lopp, träningar och livet. Med tiden har det blivit sektioner under löpningen såsom skidor (framför allt längd), golf och MTB. Vi reser tillsammans både till lopp och för äventyr och nöje. Festliga tillställningar såsom vårfest och höstfest har också varit populära sammankomster. För att få ytterligare löpträning med sällskapet har vi i dagsläget inbjudningar via FB till intervaller på måndagar, löprundor i Onsala på tisdagar, löpning i Kungsbacka på onsdagar.

Man kan sedan några år tillbaka tävla i föreningens namn då vi blev en registrerad förening. Vill man tävla så betalar man in en liten summa av 100 kr och registrerar anmälan med DRT Kungsbacka. Det är en fördel om man är orange med loggan DRT på kläderna så vi andra kan se dig och heja på. Startavgifter och resor betalar var och en för sig. Vi vill poängtera att alla är välkomna till gruppen och inbetalning är inget krav.

Till hjälp för att administrera var träningarna äger rum har vi vår koordinator Jan Erik ”Jonte” Lind. Han sköter fotografering av närvarobild på lördagarna, han bjuder in till lördagslöpningen och registrerar närvaropinnar. Utöver honom har vi en kassör, skribenter, ”väg/stigfinnare” och spontana fotografer som hjälps åt att hålla ihop gruppen under träningen. Vi behandlar alla som vänner och tar hand om varandra.

Vad är då sensmoralen med den här artikeln? En ogenomtänkt idé kan ibland bli något riktigt fint. Och varför blev det nytt rekord? DRT bestämde sig, lockade med utlottade priser, aktiv marknadsföring i gruppen, var med nu….

Ett oranget pärlband med DRT löpare

 

 

 

 

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här