Nytt traillopp med rapkonsert…

1
12

Redaktionen snappade upp att det är ett helt nytt traillopp i Västerås den 27 juli, The Rap Race. Först ett traillopp där man kan välja mellan 10, 21 eller 42km, sedan en tung rapkonsert på det. Kul idé, vi kontaktar Mårten eller Promoe som han kallas och som är frontfigur i Looptroop Rockers.

Skärmavbild 2016-06-17 kl. 13.49.09

Vad är detta?

Alla som har följt Promoe ett tag vet att jag har sprungit sen barnsben. Först efter handbollar, sen från poliser, och nuförtiden helst i skogen. Jag träffar ofta andra löpare på diverse lopp runtom i Sverige och i världen. Det är alltid lika glädjande att höra att inspirationen jag fått av löpningen, till att skriva låtar som Marathon, Long distance runner och Gåshud mfl i sin tur har inspirerat andra löpare under många pass, och tävlingar.

Här kan du lyssna på gåshud: https://www.youtube.com/watch?v=a5cirLoCw2Q

Förra året gick första upplagan av The Rap Race av stapeln nere på Österlen i Skåne. Den löpte över delar av Skåneleden, upp för Brösarps backar och ner till havet vid Vitemölla. Det är leder och skogar nära mitt nuvarande hem som jag ofta springer på, och som jag ville visa för andra.

I år har jag teamat upp med Westeros Trail Running Society, och tagit loppet till mina gamla hemtrakter i Västerås – närmare bestämt Bruksleden, Rocklundaskogen och Vallby Friluftsmuseum. Rocklundaskogen kan jag som baksidan av min hand från alla rundor i ungdomen, men Bruksleden har jag bara varit på några få gånger – och är nyfiken på att upptäcka mer av.

Vi kör tre distanser: Maraton, Halvmaraton och 10 km (bansträckningarna är ungefärliga, vårt huvudfokus ligger på naturupplevelsen). Maran kommer att gå på Bruksleden med start i Surahammar, och Halvmaran med start i Skultuna. 10 km startar och avslutas vid Vallby friluftsmuseum (också målgång för de längre distanserna), och går mestadels på snitslade stigar genom Rocklundaskogen.

Nytt för i år, är att vi ska köra konserter också. På Vallby Friluftsmuseums Teaterscen kommer vi dra igång vid 18-tiden, och hålla på fram till midnatt. Jag själv och flera andra akter kommer göra det hela till en verkligt unik kväll på klassisk mark!

Kul initiativ, varför inte anmäla dig till denna upplevelse, http://www.westerostrail.se/raprace/anmalan/

PS – i morgon kan ni läsa mer om Promoe här på springlfa.se

1 KOMMENTAR

  1. […] Vad säger du om 2016 så här långt? Rent världspolitiskt ser det ju riktigt mörkt ut… Med dramatiska klimatförändringar, och krig överallt – och en allt starkare fascism i Europa och Sverige. För att inte tala om alla stora musiker och andra legender vi har förlorat i år. Mer personligt har jag släppt nya albumet ‘Fult Folk’ i år, och turnerat med det – och det är alltid lika kul att komma ut med nytt material, och få möta folk, och få deras reaktioner på musiken. Löpmässigt har vi startat vår löpklubb Run Deep! Jag har sprungit (förutom ovanstående lopp) Sahara Marathon i februari, och Skärholmsloppet (5KM), som båda var positiva på sina olika sätt. Vad står på agendan framåt, vad fokuserar du på? Just nu håller jag, tillsammans med Westeros Trail Running Society, på och ordnar andra upplagan av Rap Race, ett traillopp i och runt Västerås den 27e juli (förra året körde vi på Österlen i Skåne) – med förstklassig musikalisk underhållning på kvällen, efter målgång. Och med fokus på att vara en motkraft, i en underhållningsvärld som på många sätt hyllar det destruktiva. För att försöka inspirera unga människor till att också kunna associera hiphop till något som är uppbyggande och utvecklande. Det är mycket att stå i, och få att klaffa, men det är kul att jobba med projektledning också. Det är ju ofta det vi musiker med eget skivbolag tvingas göra i vanliga fall också, och livet är en skola där vi (förhoppningsvis) ständigt utvecklas! Loppet kan du läsa om här: https://springlfa.se/nytt-traillopp-med-rapkonsert/ […]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här