Och vinnaren är…..

0
962

Av över 300 besöka motionsspår är vi nu framme vid Sveriges bästa motionsspår! Till slut blev det en ganska överlägsen seger för Skutberget i Karlstad.

1. Skutberget, Karlstad, Poäng: 43,680

Vemod

Spår, natur, bad och camping av högsta klass gör att Skutbergets motionscentral inte kan hamna annat än i topp!”. Så lät det redan i augusti förra året när vi bloggade om Värmlands bästa motionsspår. Föga anade vi då att denna pärla vid Vänerns strand i slutändan skulle toppa hela listan.

Skutberget hade allt. Ett brett spårutbud med utmaningar för alla. Omväxlande men genomgående fantastisk natur och i kärnan av det hela Skutbergsgården, med dusch, bad, bastu och gym för en billig peng. Än idag kan besökare välja mellan spår som ”Lilla rundan”, naturstigen, två olika elljusspår och två olika milspår – ett för motion och ett för regelrätt träning. Än idag kan besökare lyssna till Vänerns skvalpande vågor, känna doften av det nyklippta gräset vid badplatserna och sedan låta sig förtrollas av Sörmoskogens storslagna tallhed. Allt det där finns kvar, men hur går det egentligen för Skutbergsgården? Redan vid vårt besök sommaren 2016 fick vi veta att kommunen var missnöjd med hur anläggningen sköttes. När inga nya ägare hittades fattades i vintras beslut om att stänga anläggningen och senare rykten gör gällande att motionscentralen, med anor från 30-talet, nu helt ska jämnas med marken. Det vore en hård smäll för motionsspåren som åtminstone brukade vara Sveriges bästa. Kommunen påstår sig å andra sidan ha stora planer för området och kanske kommer Skutberget även i framtiden finnas med bland de allra främsta. Motionsgård eller inte, den flacka, otroligt vackra kilometern längs Vänern kommer alltid att vara motionsspårssveriges härligaste inledning, och tallheden som följer är än idag den pampigaste vi skådat. Motionsspåren i sig tillhör alltjämt den absoluta toppen, ändå är det med en lätt dos av vemod som vi nu får förklara nedräkningen av Sveriges bästa motionsspår avslutad.

BOKEN

En guide på 196 sidor. Alla 100 spåren som är presenterade, men även de 200 som inte varit med, så du får spår i varje kommun. Boken läggs upp efter våra 21 län, så det blir enkelt att slå upp när man reser och enkelt att hitta all guldkorn runt om i Sverige. Nu gäller det att beställa och säkra årets bästa julklapp till dig själv och kanske även till dina vänner. Våra motionsspår är unika i världen, tänk vilken skatt som bara finns där för oss. Boken kommer verkligen bli din bästa vän när du reser runt i landet, så in och beställ senast den 5 december: http://springone.prenservice.se/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här