spot_img
0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

HemNyheterOlle och Alva starkast i Höstmilen

Olle och Alva starkast i Höstmilen

Det var härligt färgsprakande färger i skogen när Höstmilen avgjordes. Den andra halvan av banan passade orienterare allra bäst och överst på prispallen hittar vi två orienterare i landslagsklass i form av Olle Kalered och Alva Olsson.

Med drygt en kilometer kvar till mål hade Olle Kalered skaffat sig ett bastant grepp om segern i årets Höstmilen. Foto: Mikael Grip

Huvudloppet i Höstmilen handlar om 10,6 kilometer mellan Sörsjön och Lillsjön. En första halva på snabba grusvägar, förbytts till en ”mördarbacke” strax efter halva distansen och sedan är det skogsstig som gäller in till mål.

– Det var blött och halt idag. Jag hade lite funderingar på banrekordet, men det gick inte när det var så blött och sedan hade jag väl inte perfekta ben heller, konstaterade Olle Kalered efter att ha avverkat distansen på 34.28. En bit ifrån banrekordet 33.06.

Under en hel del år har Olle haft problem mad skador och inte kunnat göra sig själv rättvisa. Men i Lidingöloppet för några veckor sedan sprang Olle riktigt bra när han slutade på sjundeplats med 1.40.20.

– Att kunna träna ett helt år utan skador betyder mycket. Nu vill jag försöka att slå mig in i orienteringslandslaget nästa år. Jag ska i alla fall försöka ge det en ärlig chans. Jag är också sugen att debutera på mara, men det får nog vänta något år, sa 29-åringen med segerbuketten i handen.

De fem snabbaste i Höstmilen 2019. Olle Kalered i mitten, flankerad av tvåan Zackariah Mogendi, trean Johan Fagerberg, fyran Emil Ljungemy och femman Robbin Kantarp. Foto: Mikael Grip

Olle Kalered vann Höstmilen redan 2013 (34.24) och hade två tidigare vinnare bakom sig i årets resultatlista. Tvåa slutade Zackariah Mogendi, Kenya, med 35.35. Zackariah vann 2015, då med 33.40. Trea i år blev Johan Fagerberg, Finspångs AIK, som vunnit både 2014 (37.30) 0ch 2017 (34.11).

Snabbaste löpare från arrangörsklubben OK Kolmården blev Emil Ljungemyr, på fjärdeplats med 36.43.

– Det var tungt på slutet, men jag lyckade ändå avsluta bra, konstaterade den 21-årige orienteraren.

Alva Olsson sprang Höstmilen för första gången och vann direkt. Foto: Mikael Grip

I damloppet stod kampen om segern länge mellan Frida Michold, IK Akele, och Alva Olsson, från samma klubb.

– Jag gjorde till och med ett ryck i backen, men när vi kom in i skogen var jag chanslös. Det funkade inte att springa med de här skorna på hala berghällar. Det var ett dåligt skoval av mig helt enkelt. Mot en landslagsorienterare med dubbade skor hade jag ingen chans. Lite frustrerande att komma i mål och inte vara speciellt trött, sammanfattade Frida som slutade tvåa med 41.11.

Frida Michold kände frustration i mål över att inte kunna göra sig själv rättvisa under de hala partierna av banan. Hon var ändå nöjd med säsongsavslutningen i Höstmilen. Foto: Mikael Grip

Segertiden för Alva Olsson i hennes livs första Höstmil blev 40.57.

– Det var mycket stig på slutet som var till min fördel. Trevligt med ett lopp som går från ett ställe till ett annat. Sedan är det väldigt fina miljöer, berättade Alva som är högst landslagsaktuell i sin huvudsport orientering.

De fem snabbaste damerna i Höstmilen 2019. Alva Olsson, överst på pallen flankerad av tvåan Frida Michold, trean Sofia Johansson, fyran Amanda Ekblad och femman Alica Magnell Millán de la Oliva. Foto: Mikael Grip

På måndagen lyfter planet mot världscupavslutningen i Kina.

– Målet är att ta mig till VM nästa gång, vilket jag inte lyckades med i år, sa Alva Olsson.

Trea kom Sofia Johansson, Linköpings GIF, med 42.06.

Elmina Saksi vann 5,2-kilometersloppet. Foto: Mikael Grip

Emil Ellervik vann 5,2-kilometersloppet. Foto: Mikael Grip

Förutom en hel del barnlopp erbjöd också Höstmilen ett 5,2-kilometerslopp. Där blev det dubbelseger för Tjalve IF Norrköping genom Elmina Saksi 21.53 och Emil Ellervik 20.02.

Härlig löparglädje i Höstmilen. Foto: Mikael Grip

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång!

0
Snart trycks adresserna på #1 2021, är du med? Annars, du har några timmar på dig....

FÖLJ OSS

8,687FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Trappa upp

0
April april, vintern rasat osv. Träningen rullar på. Sen årsskiftet har jag legat stabilt kring sjumilaveckor. Det känns lite i minsta laget, har nog...

Ur spår?

GPX-myset

Recension Nike Tempo Next%

- Annons-

PODCAST

X
X