Pannkaka, dubbelpass och värmeträning.

0
71

Denna sommar har varit lite upp och ner med löpningen under semestern. Startade första veckan med matförgiftning vilket tog en vecka innan jag kände mig normal igen. Fem dagar efter ”uppstötningarna” sprang jag Kvarnsvedenspelen 10 000 m i en värme som sedan inte visats sig i Sverige mera under semesterveckorna. Jag och klubbkompisarna Göran och Mattias hade tagit oss till Borlänge för att springa. Själv kändes det lite osäkert hur kroppen skulle reagera på både värme och obalansen i kroppen efter matförgiftningen. Fick en bra lagom rygg att gå på med Robin Lausen (Leksands FIK) som drog första fem på 17:35. Kändes relativt bra och farten rimlig men där sa det stopp både mentalt och lite kroppsligt. Pulsen gick inte att få ner i värmen men försökte tuffa på så gott det gick och tog mig tillslut i mål med en andra halva på 19:20, en fantastiskt fin positiv split. De flesta led i värmen men Mattias drog hela loppet och höll ihop det bäst med tiden 33:02,89.

Medaljer trots lite modesta tider, Mattias 33:02, Göran 38:50, undertecknad 36:54.

Utöver det så har jag i skrivande stund haft fyra veckor där två dagar i veckan innehållit dubbelpass. Det har fungerat överraskande bra och har oftast haft 10×3 eller 5×6 min tröskel på morgonen, ca 12-14 km totalt med samt 10×400 m eller ytterligare samma pass som förmiddagen även på eftermiddagen. Blir en vecka till med detta men sen är det jobb igen så då blir det svårt att få till men intressant att testa och mixa träningen lite.

Har även bedrivit det nya svarta nämligen värmeträning. Har varit i Grekland en vecka där det minst sagt var hett, morgonpassen startade på ca 25 grader i skuggan och de eftermiddagspass jag körde var det +35 på. Det blev då lite kortare pass samt anpassad fart men det är rätt tungt att se långsamma tider ihop med hög puls. Vid tidigare resor (på Kreta/Platanias) har jag utforskat olivodlingarna på kullarna runt om men har sista åren blivit lite nojig för alla lösa hundar så det blev mest samma runda. Rent löpmässigt knappast ett paradis direkt och skulle ur träningssynpunkt gärna haft ett gym men man kan inte få allt. Grannhotellet hade gym men ville ha 30 euro för en timmes träning!!!!

Nu är man på svensk mark igen och har evt. något kortare lopp denna vecka innan jobbet drar igång nästa vecka. Siktet är fortfarande inställt mot Riga som nu är 62 dagar bort.

På återhörande

Fotduschen vid hotellet var en otrolig gåva med kallt vatten när man återvände efter ett kokande pass.
Raksträcka i Maleme bortanför Gerani var bra för intervaller.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här