
Pastaparodi
Pasta är nog det vanligaste att äta för en löpare, det och gröt. Två helt värdelösa livsmedel, okej gröt är väll helt okej men det smakar illa och är inte något vidare nyttigt.
Inom idrottens värld är kolhydrater något som rekomenderas starkt, det ska vara havregrynsgröt till frukost och pasta minst 5 dagar i veckan (oftast snabbmakaroner som smakar rent vetemjöl) vilket det också är. Jag har inget svar på vad det ultimata är att äta för en löpare, men jag är väldigt säker på att det inte är pasta eller gröt. Människan är ett uthållighetsdjur, och är skapta för att kunna röra sig långt, länge och ofta. Däremot har vi ytterst små glykogen depåer i kroppen (ungerfär till 2h aktivitet) dessutom finns dessa stora mängder kolhydrater inte naturligt på jorden. Att vi människor då skulle vara skapta för att vräka i oss pasta och gröt rent parodiskt.
Tävling/träning
Kolhydrater funkar dock utmärkt då man skall maximera sin prestation, till exempel innan och under tävlingar eller nyckelpass. Men att vräka i sig kolhydrater innan morgonjoggen eller arbetsdagen är inget jag tror på, eller att ha pasta och ris som stapelvaror hemma.
Kolhydrater är för mig någonting jag använder vid tuffa prestationer eller som ren njutnig, men det är viktigt att äta det med måtta då det är väldigt beroende framkallande så gäller det att ha lite diciplin