Petra Månström är klar för Spring

  1
  80

  Löparen, journalisten och författaren Petra Månström kommer i fortsättningen att skriva för både springlfa.se och Spring. ”Att alla kan springa är mitt signum och den inställningen tänker jag bidra med här också”, säger hon.


  petramanstrom

  Spring och springlfa.se är mycket stolta över att kunna presentera en kanonvärvning. Från och med maj skriver Petra Månström krönikor på springlfa.se. Och i nästa nummer av tidningen startar artikelserien Petra möter, där hon intervjuar spännande löparprofiler.

  – Det känns jättekul. Jag gillar Spring och tror att vi kommer att komplettera varandra på ett bra sätt.

  Hon tog sina första löpsteg så sent som 2009 och har sedan dess klivit fram som en av de mest läs- och hörvärda journalisterna inom löpning i Sverige.

  
– Att alla kan springa är mitt signum och den inställningen tänker jag bidra med här också. 


  När Petra intervjuar löpare och andra idrottare närmar hon sig dem på ett lite annat sätt än vad mer traditionellt skolade sportjournalister brukar göra.

  – Jag är lika intresserad av mina intervjupersoners privatliv som om av deras träning. Allting hänger ju ihop. Funkar inte det ena så blir det svårt med andra också. Jag är mån om att lyfta fram de mjuka värdena i sammanhanget och därigenom försöka ge en helhetsbild.

  Petra driver den populära Maratonbloggensvd.se och har tillsammans med Anders Szalkai tidigare lett webb-tv-programmet Spring! Förra våren debuterade hon dessutom som författare med Det är bara att springa. Och kort dessförinnan lanserade hon Maratonpodden, en podcast om löpning och andra uthållighetsidrotter, vars 28:e avsnitt utkom nyligen. 
Hon lider med andra ord knappast brist på idéer och uppslag. Om sina kommande krönikor på springlfa.se säger hon:

  – Det finns så otroligt mycket att skriva om, men ett område som jag vurmar särskilt för handlar om att vi glada motionärer måste våga sänka kraven på oss själva. Ibland kan det vara tufft att få ihop vardagslivet med träningen, och då är det okej att avstå hårda intervallpass. Det vill jag visa.


  Mat är ett annat område som ligger henne varmt om hjärtat.

  – Min erfarenhet är att många motionärer sneglar för mycket mot elitlöparna, vilket kan resultera i näringsbrist och skador. Min inställning är: Våga äta riktig mat och lägg av att banta när du tränar löpning.

  2014 var ett intensivt löparår för Petra. Under sommaren sprang hon både Ultravasan (90 km) och Swiss Alpine Marathon (78 km). 
Det blev kanske lite för mycket av det goda, för under hösten och vintern har hon dragits med skavanker. När vi talas vid har hon precis avverkat ett löppass utan att känna av hälsporren som hämmat henne under ett halvår.

  – Det var helt underbart att kunna springa som vanligt, i vanliga skor dessutom. Känslan går inte att beskriva. Jag tror att man måste vara löpare för att förstå.

  Vi hälsar Petra varmt välkommen och vill ni följa Petra i vardagen finns hon både på Instagram och Twitter. Maratonpodden kommer ni även kunna följa här på springlfa.se såväl som på poddens hemsida – maratonpodden.se.

  Håll även utkik här i morgon då hennes första krönika publiceras. Väldigt läsvärd men framförallt oerhört tänkvärd!

  1 KOMMENTAR

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här