PREMIÄR – SM i Ultratrail

0
343

Den 19 september i Ljunsgkile är det möjligt att tävla för att bli Sveriges bästa ultratraillöpare. Loppet springs i två varv och mäter totalt 45 km med en höjdskillnad på ca. 900m. Det är Hälle IF som är arrangör av det första Svenska Mästerskapet i ultratrail.

Traillöpning är den nya terränglöpnings formen som är mer obanad än vanlig terränglöpning.  Start och mål för SM och vetaran SM sker vid Norra Fjällets sportstuga, banan går sedan runt det sjörika Bredfjällsområdet.

–Det finns två kraftigt utslagsgivande stigningar, dels ifrån Skarsjön och upp till Norra Fjället, dels i Lysebergsområdet vid Store Väktor, skriver Christian Persson ordf. i Hälle IF.

Traillöpning är en sport som blir alltmer uppmärksamad och den växer fort. Bland annat har det Internationella förbundet ”World Athletics” tagit hand om VM och nu ska alltså Svenska friidrottsförbundet tillsammans med Hälle IF arrangera ett historiskt SM.

–Vi hoppas kunna locka de bästa löparna, säger Daniel Bergin som är tävlingsansvarig på Friidrottsförbundet.

Startlistan ser just nu oerhört spännande ut med flera utav Sveriges bästa Trail-specialister På herrsidan bl.a. Hällelöparna Julius Strömberg och Patrik Lindegårdh. Men även Robin Kantarp från Finspångs AIK och Sebastian Ljungdahl, Hjärnarps OL. På damsidan hittar vi t.ex. Ullevis suveräna traillöpare Karin Nilsson.

Runt om banan kommer det att finnas tre vätskestationer med vatten och sportdryck, samt en extra vid varvning. För anmälan till loppet och information kring loppet. Läs mer hos RaceID

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här