Programmet för årets löparkonvent

Nyheter  

Lördag den 3 oktober går årets stora löparkonvent av stapeln i Göteborg. Ett konvent av löpare för löpare! Vi ger dig hela programmet.
salming_therunnersconvetion

0930 – 1030

Wake up call
Med Malin på Hälsa mera – väck kroppen och knoppen till liv med en härlig runda i löparspåren. Det är du värd! Hälsa mera har mycket spring i benen och bjuder framförallt många företag i Göteborgstrakten på inspiration, kunskap och pepp i mängder med sin löpträning som innehåller både fart, fläkt och mycket glädje.

Jump higher, run faster – Emma Green
Emma Green hoppar höjdhopp och har tävlat på internationella mästerskap sedan 2005 och tagit medaljer på några utav dem. Kom och träna och lär dig mer om spänst och hoppstyrka, Få inspiration till träning som förbättrar din löpning eller bara för att du är nyfiken. Tips på varierande övningar både för ben och core, som gör dig starkare och mer uthållig.

Yoga for Runners – Move in Balance
Kickstarta dagen med yoga speciellt anpassad för löpare. Du får jobba med rörlighet, speciellt kring höfter och lår, utveckla löpspecifik styrka och lekfullt utmana balansen. Yogapositionerna värmer upp kroppen, höjer energin och gör dig redo för utmaningarna resten av konventet erbjuder. Klassen passar alla löpare oavsett tidigare yogaerfarenhet. Sara Ivarsson är löptränare och yogalärare hemmahörande i Malmö. Hon inriktar sig på yoga för idrottare där fokus ligger på återhämtning och att skapa balans i kroppen för att kunna hantera de krav stor mängd träning innebär. Med många års tävlingslöpning i bagaget har Sara lärt sig hur avgörande balansen mellan arbete och vila är för att utvecklas och nå framgång.

Föreläsning: Löparens hjärta
Markus Torgeby är löparen som 20 år gammal bosatte sig i en kåta i den jämtländska skogen. Där levde han under fyra år som en eremit. Markus Torgeby vänder sig till alla som har funderat på att kliva av ekorrhjulet, och ställer sig ­frågande till mycket av det som vi andra tar för självklart – inklusive den löpartrend som svept över Sverige de senaste åren.

11.00 – 12.00

Trail från hjärtat
Njut av en skön Trail-runda med löparen Markus Torgeby (mannen bakom boken Löparens Hjärta) som 20 år gammal bosatte sig i en kåta i den jämtländska skogen. Där levde han under fyra år som en eremit. Markus Torgeby vänder sig till alla som har funderat på att kliva av ekorrhjulet, och ställer sig ­frågande till mycket av det som vi andra tar för självklart – inklusive den löpartrend som svept över Sverige de senaste åren.

Fit2Run
En inspirerande och fartfylld gruppträningsklass utomhus. Klassen utmanar både hjärta, kärl och muskler samt förbättrar just de egenskaper en löpare behöver utveckla; snabbhet, uthållighet, styrka, spänst och löpteknik. Fit2Run är utformat elitlöpare.Urban Tribes är ett företag bestående av professionella löpcoacher som antingen har elitbakgrund eller hittat löpningen senare i livet. Men alla har vi något gemensamt, vi fokuserar helhjärtat på träning, och löpning i synnerhet. Under parollen ”Train yourself happy” levererar Urban Tribes konditionsträning som inspirerar och svetsar samman människor till att leva hälsosamt och ta hand om sig själva och andra.

Föreläsning – Några ensamma lon söker en flock
År 2009 bildade Fredric Askerup och Johan Tengelin löparklubben Lonesome Runners. De hade båda börjat intressera sig för hur träning kunde påverka deras kroppar. Kroppar som inte längre var lika unga som för 20 år sedan. Kanske hade de båda någon form av kris. Var för sig hade de försiktigt börjat springa och diskuterat löpningens många förtjänster. Och så, i ett torp i Blekinge, föddes Lonesome Runners en kväll i juli. Gruppen började på Facebook med de närmaste, potentiella löparvännerna, men blev snart ett hjälpmedel för löpare på de flesta nivåer. I juni 2015 har gruppen drygt 7500 medlemmar och är förmodligen världens största löparklubb. Det här är deras historia.

Träning som funkar – Skapa förutsättningar för en optimal löpteknik!
Har du vad som krävs för att springa…snabbt och skadefritt? Under 1,5 timma testar vi, tränar och utmanar kroppens alla funktioner; balans, rörlighet, spänst, rörelsekontroll och styrka. Var har du sin ”bristande länk”? Var behöver du lägga fokus på för att utvecklas som löpare och springa utan skador? Välkommen att utmana dig själv! (OBS! 90 minuter)

13.00 – 14.00

Overcome your running thresholds – BG Nilensjö
Tröskelpass – BG är chefredaktör för magasin Spring, en dedikerad löpare med bla nytt svenskt rekord i år, 34:05 på 10km landsväg i klass M50. BG är även tränare i dels klubben i IS Göta men också för ett antal personer som han coachar för Springs räkning. Ni får 60 minuter med BG där han delar med sig om sina erfarenheter om tröskelpass, både teoretiskt och praktiskt. Tröskelpass är ett av nyckelpassen i träningen för alla som vill utveckla sin löpning.

På och Av
Intervaller kan vara hyfsat bekvämt. Och jäkligt kul! Testa själv, tillsammans med Sara Holmgren och Hälsa mera som utmanar dig att både ta i och varva ner, två viktiga ingredienser i lyckad intervallträning. Sara springer för Sävedalens AIK och har även fått äran att tävla för landslaget. Hon har många vinster i ryggsäcken och siktar på många nya. Till vardags arbetar hon som ställföreträdande butikschef i Salming Running Store i Göteborg. Hälsa mera har mycket spring i benen och bjuder framförallt många företag i Göteborgstrakten på inspiration, kunskap och pepp i mängder med sin löpträning som innehåller både fart, fläkt och mycket glädje.

Workshop: Yoga for Runners – Prepare & Recover
Löpning ställer krav på kroppen som du måste kunna möta för att undvika skador och överträning. En stark grund och bra återhämtning är nyckeln för att kroppen ska hålla i längden. Yogans kombination av fysiska positioner, avslappning och andningstekniker förbereder kroppen för tuff löpning och förbättrar återhämtningen. Du korrigerar fysiska obalanser samtidigt som du får verktyg för fokus och närvaro på banan, landsvägen och i skogen. Sara Ivarsson är löptränare och yogalärare hemmahörande i Malmö. Hon inriktar sig på yoga för idrottare där fokus ligger på återhämtning och att skapa balans i kroppen för att kunna hantera de krav stor mängd träning innebär. Med många års tävlingslöpning i bagaget har Sara lärt sig hur avgörande balansen mellan arbete och vila är för att utvecklas och nå framgång.

Föreläsning: Människans Evolution till löpare
Ärlig, härlig och för Community-känslan helt oumbärlig! Vi är så glada och stolta att få presentera Krister Lindström en av grundarna till jogg.se och systersajterna i svettigfamiljen som samlar 2 miljoner motionärer.

14.15 -15-15

Strength for Lonesome Runners
En av de mest enkla saker i världen är att springa, men löpning är också en hård sport med många skador. Men det finns råd: styrketräna och bli starkare, snabbare och mindre skadebenägen. Allt för många börjar i fel ända. Eller fortsätter i samma stil. Man börjar med löpandet, men missar helt att bygga upp sig muskulärt. Och det straffar sig. Minst en fjärdedel av löparna skadar sig årligen. I den här workshopen visar/talar Fredric Askerup, personlig tränare och grundare av Lonesome Runors, om vilka övningar som alla löpare borde ha i ryggraden. Och göra, minst en gång i veckan.

Take the hill with power of will and keep the joy still
Sara springer för Sävedalens AIK och har även fått äran att tävla för landslaget. Hon har många vinster i ryggsäcken och siktar på många nya! Till vardags arbetar hon som ställföreträdande butikschef i Salming Running Store i Göteborg.

Run your brain – Björn Foghammar
Björn Foghammar är en av två som tog träningsmetoden Life Kinetik till Sverige, och har nu utbildat sig till Life Kinetik Mastertrainer. Björn tränar gamla, unga, elit och amatörer, men huvuduppgiften är att utbilda licensierade Life Kinetik tränare. ”Den största outnyttjade naturresursen i Sverige finns mellan våra öron.” Vi kommer under konventet att få möjlighet att testa på denna spännande träningsform baserad på den senaste forskningen om hur den mänskliga hjärnan är uppbyggd och fungerar. Var och en av oss har ungefär 100 miljarder hjärnceller. En enorm mängd och en enorm resurs för dina tankar, idéer och vardagliga färdigheter. Men trots att alla har samma potential är vi olika. Vissa av oss är mer handlingskraftiga, har bättre minne och har lättare för att lära oss nya saker. Vad beror det på? Svaret ligger i förbindelserna mellan våra hjärnceller. Hur effektiva vi är beror alltså inte på hur många hjärnceller vi har utan på hur hjärncellerna samverkar med varandra. Med koordinativa uppgifter, träning av det visuella systemet, samt kognitiv träning utvecklar Life Kinetik din hjärna vilket bl.a.. medför bättre koncentrationsförmåga, högre stresstålighet, bättre självförtroende, bättre koordination, mer kreativitet, samt många andra positiva effekter. Let us Run our brains together!

Föreläsning – Running as a lifestyle – Frida Södermark
Frida är en av Sveriges bästa ultralöpare och har numera löpningen som livsstil. Från att hon löpte sin första mil för åtta år sedan till att hon redan representerat Sverige i VM på distansen 100 km. Låt dig inspireras till att se möjligheterna och våga förändra din vardag. Med rätt inställning kan alla uträtta stordåd. De framgångsfaktorer som tagit Frida till VM är saker alla kan ha nytta av då man vill uppnå sina mål – både på jobbet och privat. Med löparskor och ett öppet sinne kan du hamna på många spännande platser runt om i Sverige och världen. Lär dig hur man orkar springa väldigt, väldigt länge och passa på att få inspiration till ditt eget äventyr!

15.30 – 16.30

Fun Run
En avslutning i sann löparanda, där både laget och jaget får sina överraskningar och ingen vet hur det hela slutar. Det ÄR kul att springa! Tillsammans! Med Frida Södermark, BG Nilesjö, Urban Tribes och Hälsa mera…

16.30 – 17.00

Relax

Anmäl dig till The Runners Convention

Anmälan till årets stora löparkonvent – The Runners Convention hittar du här.

 Dela på Facebook