Anders Kleist siktar på banrekord i Sälen

  0
  95

  Den tidigare vinnaren och rekordhållaren av Axa Fjällmaraton kommer till Bagheera Fjällmaraton Sälen för att försöka vinna, och han sticker inte under stolen med att ett nytt banrekord även hägrar.
  kleist
  Vi flesta känner Anders som en ruskigt start backlöpare med otaliga segrar i Stockholms Brantaste och efter sin rekordseger i Axa Fjällmaraton 2013. Banrekordet i Axa knycktes av norske Eirik Haugsnes förra året. Anders stod då tyvärr inte på startlinjen.

  Läs mer: Banrekord av Eirik och Emelie i Axa Fjällmaraton
  Läs mer: Klass slår rutin
  By 1

  Anders Kleist går för seger i Sälen

  På grund av ett tufft tävlingsschema har Anders ännu inte bestämt sig för om han ska springa 42 eller 21 km i Sälen. Målet är givetvis 42 km och det är där han har sin målbild.

  – Jag har inte helt bestämt mig än. Jag vill verkligen springa 42km. Dock ska jag eventuellt köra andra tuffa lopp i helgerna runt och då kan det bli 21km. Satsningen är dock mot 42km och står jag på startlinjen vill jag alltid vinna och försöker springa snabbare än någon gjort förut. Måste jag vika ner mig och ta den kortare distansen är självklart målet detsamma, men det är bara inte lika skojigt. Målbilderna visar maravinst helt enkelt säger Anders till fjallmaratonsalen.se

  Tufft motstånd mot tvåfaldige segraren Erik Anfält

  Erik Anfält har vunnit de två senaste åren av Bagheera Fjällmaraton Sälen och kommer bjuda på hårt motstånd. Eriks rekordtid lyder 2:51:28. Något som givetvis Anders har i sikte.
  – Erik är en extremt stark och respektingivande löpare. Dock skulle jag ljuga om jag inte säger att jag tror att jag kommer spöa den tiden om jag vill.

  Läs hela intervjun med Anders Kleist på fjallmaratonsalen.se

  Läs även om hur Anders förbereder sig för loppet i blogginlägget ”12 times the pain”.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här