Race report Copenhagen halfmarathon 2018

Olle Ahlberg  

21 097 meter på 1.09.11 och jag är så sjukt nöjd över dagens lopp.

Min plan var ursprungligen att ta det lugnt idag och se loppet som ett väldigt bra träningspass inför Lidingöloppet, men efter att kroppen svarat otroligt bra senaste veckan kände jag att jag var tvungen att testa att springa under 1.10. Jag åkte över till Köpenhamn tillsammans med min kompis Cecilia, en tjej som jag är helt övertygad om kommer göra flertalet väldigt bra halv- och helmarathon tider de kommande åren, det ska bli väldigt kul att följa! Extra roligt tycker jag det var att vi båda slog våra pers och var väldigt nöjda med våra prestationer, återigen ett stort grattis Cecilia till ett väldigt fint genomfört lopp!

https://www.instagram.com/ceciliaewerlof/

Efter att ha varit på plats i startområdet i god tid lyckades tiden springa iväg och jakten på bag droppen och rätt startfålla blev rätt stressig, detta resulterade i en nästintill obefintlig uppvärmning. När startskottet gick vid 11.15 kändes det för mig rätt lugnt då jag lyckades knö mig framåt i leden och slapp den värsta folkmassan. Första kilometern bestod av mycket fram och tillbaka mellan löpare, efter det betydligt färre löpare och jag kunde springa tillsammans med en engelsktalande kille som också siktade på att springa under 1.10. Det var dock ett ständigt jagande på nästa grupp löpare hela loppet igenom, jag hittade egentligen aldrig en större grupp där jag kände att tempot var detsamma som jag ville hålla. Loppet flöt dock på väldigt bra rakt igenom med en bra känsla, med undantag för en hälsena som ömmade lite sista halvan. Första halvan av loppet gick i 3:16 tempo och den sista halvan i 3:19 tempo, skönt att kunna hålla ihop löpningen hela vägen och aldrig (inte helt säker) bli omsprungen under loppet. Vid ett tillfälle kände jag mig lite halvtrött och behövde hämta energi, då sprang jag in i en tunnel där det spelades en klassisk Lund låt med mycket “go” i – precis vad jag behövde där och då och kunde segla ifrån dem två löparna som sprungit bakom min rygg i några kilometrar. Jag tycker att det var en helt okej stämning längs med banan, något folktomt inledningsvis men det tog sig mot slutet och city. Det är ju onekligen en snäll banprofil men jag ser redan nu fram emot utmaningen i att försöka slå denna tiden på Göteborgsvarvet nästa år. Jag känner dessutom att kroppen har mer att ge, exciting times! 

Nu väntar två veckor av lugnare träning och desto mer plugg innan det är dags för Lidingöloppet den 29 september, förhoppningsvis håller formen i sig så jag kan göra en riktigt bra tid då också. Syns på Lidingöloppet!! :)  

 

 

 

 

 Dela på Facebook