Racerapport Bålsta halvmarathon

0
196

Förra helgen sprang jag förmodligen årets sista tävling, det lokala loppet Bålsta halvmarathon. Banan är långt ifrån snabb och vädret skulle visa sig från sin sämsta sida så det blev rätt tufft.

Inget linne och splitsshortsväder direkt.

Innan start pratar jag lite med fjolårets vinnare Patrik som då gjorde ca 1:15 vilket är mycket snabbt och likt chefen BG är det en bra tid i Valencia som står som mål.

Min plan för dagen var att gå ut för snabbt på det första av två varv, chansa lite och hoppas att det skulle hålla. Patrik drog iväg direkt och jag blev också ensam, öppnade på 3:32 första km för att sedan sansa mig lite.

Vädret var alldeles underbart med ca 2-3 grader och regn, lager på lager kläder som sakta men säkert blev tyngre och nedkylda.

Skovalet för dagen Nike Vaporfly Flyknit lämnade en del att önska i form av grepp då det blev lite vattenplaning i vattenpölarna och bakhalt på de regnfyllda leriga grusvägspartierna.

Hur som helst så passerar jag milen på ca 38:45 vilket var ok men ansträngningsnivån var alldeles för hög för den tiden, förra året körde jag kvartsmaran och då passerade jag milen på 36:15 vilket säger en del om skillnaden i vädret då jag nog minst är i samma form som då.

Vid varvning har jag börjat bli kall om benen och kände mig rejält stel och farten sjönk lite men får ett litet uppsving i både benen och huvud vid ca km 14. Börjar sedan räkna ner km för km för att åtminstone klara ett snitt under 4:00 min per km.

Med en ytterst liten slutspurt kapar jag mållinjen på 1:23:43.

Patrik var 40 sek från pers med tiden 1:13:35 ish vilket är galet bra på denna bana och väder, stort grattis.

Blir alldeles snurrig och kall efter målgång så försöker så snabbt som möjligt byta till torra varma kläder. Tiden är ganska exakt fem minuter sämre på Stockholm halvmarathon för ca två månader sen men det är skitsamma i detta läge och tar detta lopp som träning både för kropp och huvud.

Pga den annalkande vintern har jag införskaffat en Stryd footpod som jag kan koppla ihop med Zwift när jag springer på band. Hade jungfruturen i förrgår och säger varken bu eller bä ännu.

Footpodden anger lägre fart än bandet vilket är lite störande men kanske går att justera och vill nog mest tävla om denna ska användas så vi får se framöver hur den används.

Förövrigt är det kul att springa förbi folk från andra sidan jorden och som alltid är så sjukt jobbigt att springa på band igen de första passen.

E-sport eller?

Nu är i alla fall vinterträningen igång så bara hoppas man håller sig frisk och skadefri fram till våren då storverk (ur min kapacitet)återigen ska ske.

På återhörande

 

 

Föregående artikelNytt nummer på väg…
Nästa artikelMin löpning under graviditeten
Gubblubb Namn: Mikael Tisjö Född: 1981 Bor: Bålsta Klubb: Nordic Strides/Umara Sports Club Tränare: Egen Meriter: Vunnit Tour of Flanders (retroversionen) Personliga rekord: 1500 m 4:31,31 (inne), 3000 m 9:32,93 (inne), 5000 m 16:32 10000 m 34:09,82, 21,1 km 1:15:30, 42,2 2:40:54 Favoritsträcka: Maraton. Roligaste löparminne: Dubai halvmarathon, galen stad och lyxigaste inramningen. Vill med löpningen: Slå mitt bästa jag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här