Racerapport IVSM 1500 m

0
102
Samlad grupp direkt efter start.

Jo, SM för oss äldre pågar ju i Uppsala denna helg och blev inte något mer deltagande från min sida än 1500 m då jag ville försöka mig slå ett klubbrekord i M40 samt kul att testa något nytt.

Som jag nog skrivit tidigare är det så sjukt inspirerande och kul att se alla äldre veteraner tävla och vi fick t.o.m. se ett världsrekord i M85 i höjd med 1,26 cm. En annan är lite feg och rädd att hoppa längd eller höjd och så ser man detta, hoppas man är i lika god form när man levt lika länge till.

En annan grej som jag säkerligen inte är först med att påpeka är den trevliga stämningen med sina medlöpare oavsett nivå, alltid kul att surra lite träning, komma med bortförklaringar innan o.s.v. :-).

Tillbaka till mitt egna lopp och uppvärmningen började i väldigt god tid innan. Valde sedan att för andra gången denna vinter dra på mig spikskor vilket kändes bra.

Starten går och vi kommer iväg utan problem, några varv rullar på och även om det går fort så känns det ok. Vid 800 m börjar det roliga dock vara över och vid 1100 så släpper jag min framförvarande rygg för att sedan bita ihop och kunna göra en liten fartökning sista varvet. I mål som sjua av åtta med fem sek upp till brons så ingen placering att skriva hem om. Tiden däremot på 4:31,31 är jag helt ok nöjd med och nytt klubbrekord.

Ja känslan av att springa 1500 kontra maraton är vad jag kunde gissa så långt ifrån varandra som det går. Jag har nog ALDRIG haft så mycket syra i kroppen, ut i armarna, fingrarna mm helt sjukt. Med det sagt så tror jag det finns lite tid att plocka med specifik träning men nu vänder jag blicken mot landsvägen igen och längre lopp.

100% syrafest sista 60 m.

Stort grattis till Karl, Mika och Christofer i min klass som tog pallen samt väldigt trevligt att träffa er andra i M40 samt övriga.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här