Recension Asics Metaspeed Sky+

0
178
Fräsiga färger= snabba

Om förra Asicsskon jag skrev om inte gav mig ett sug initialt så var det tvärtom med Metaspeed+ som visat sig vara riktigt snabba med många vinster i stora lopp.

Var de en Vaporflykiller kanske?

Hur som helst gav de en väldigt inspirerande torrunda fram och tillbaka mellan köket och vardagsrummet.

Jag valde Sky+ före Edge+ som ska vara för personer med längre steglängd och är lite mer åt det poppiga hållet kontra Edge+ som är för löpare med högre kadens och längre markkontakttid. Jag skulle nog säga att jag ligger mellan de två egentligen och man märker att skon vill ligga högre upp/fram vid markkontakten.

Förvånade nog anger Asics att höjden ”bara” är 33 mm i hälen och 28 mm i framfoten, rent visuellt ser de högre ut. Skulle tro att nästa version har mer mellansula vilket jag skulle uppskatta.

Lätta är de och inga krusiduller direkt med överdelen, gillar tyget som är lite mer plastiskt på ett bra sätt. Bra att lätt kunna torka av lite skit vid smutsiga rundor till skillnad från rent tyg som nästan är förstörda och solkiga efter lite grisväder.

Bra hälgrepp men kanske lite tunn tunga men ska det vara lätt så kostar det och inget som störde nämnvärt. Skosnörena som är väldigt lika Nike (eller vem som nu var först med dom) och har typ hullingar som hållet greppet suveränt.

Och mellansulan då undrar ni? Ja de saknar några mm om jag fick drömma och ihop med kolfiberplattan är de onekligen snabba. Dock är de lite för tunna för en mara för min del och i jämförelse med Vaporfly är det lite för hårda men skulle inte tveka att springa en halvmara i dom.

De har mjuknat upp lite vart eftersom milen rullat på och som de flesta är det också skillnad vid +20 grader kontra +3 vilket märktes tydligt i Spanien mot kalla Sverige. Upplever skummet i Novablast som har FF Blast+ mot FF Turbo som mjukare.

Under första månaderna har de i princip nästan bara nyttjas på snabbare bandpass samt korta och långa intervaller ute och det är så jag kommer fortsätta anävnda dom till framöver.

Att de är byggda för fart är uppenbart så inga direkta tankar om hur de fungerar under distanspass för då finns det bättre skor t.ex. min favvo Superblast.

Om vi tar det yttersta så ger yttersulan bra grepp och har gummi där det behövs mest, gillar att de är slimmade för att spara vikt.

Men överlag är de riktigt bra och skall man välja nya superskor skulle jag defintivt rekommendera att testa Metaspeed+

Sammanfattning                                                                                                    Snabb sko men aningen tunn sula (iaf för mig på maraton) men övrigt en utmanare i tävlingssegmentet. Riktigt lätta och snabba genom steget men nog värt att ta sig till ett testställe för att se vilken av Metaspeed+ och Edge+ som är för dig.

Pris: Från ca 2500:-

Vikt: (mina 41,5)

Höjd: 33,5/28 mm häl/framfot

Drop: 5 mm

Väääääldigt lätt.
Greppig sula utan onödig vikt.
Knappast samma mängd stoppning i hälen som Gel 25 men den gör jobbet.
Namnet förpliktigar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här