Racerapport Jönköping Half Marathon

0
552
Starten med en hyfsad puff i ansiktet. Foto: Mattias Landström

Kort version.

Hård bana, 10:e plats och 1:19:15, nöjd med insatsen trots 3:45 min från pers.

Längre version.

Efter en lång seg natt med halvdålig sömn på Scandic var det äntligen dags bege sig till starten. Även om hotellet låg vid Elmia ”utanför” stan var det perfekt, typ 7-8 min med bil in till parkering nära starten.

Konstig känsla att anlända och det är löpare överallt, riktigt trevligt med mycket folk som ska springa ihop. Efter sommarens värmelopp var det faktiskt nästan kallt och vinden var minst sagt frisk. Det var t.o.m så att jag tog på mig armvärmarna innan uppvärmning.

Insläpp i fållan och lite snack med kommande damvinnaren på maraton Elmina Saksi som gjorde 3:00:11, en tid som är när sinnesjuk på den banan.

Banprofilen.

Starten gick och direkt försvann ett gäng riktigt snabba, min egen plan var att hålla igen lite men döma av tidigare års resultat borde jag kunnat gå med i förstagruppen. Inte denna gång dock med flera tider under 1:13. Första fem km var rätt lättlöpta trots kurvor och jag passerade hyfsat komfortabelt på 18:02 men sen började backarna mm. Man kanske har blivit bortskämd med platta banor de sista åren och jag visste att denna bana skulle va tuff men blev ändå överraskad. Andra femman gick på 19:13 och jag passerade milen på 37:15, det säger lite om profilen, efter det gick det utför en del men då så brant att låren tog stryk.

Blev passerad av förstaklungan på maran samt två på halvmaran mellan 10-13 km och låg då 11:a bland halvmaragänget. Jag hängde på tian mellan 13-15 km innan jag släppte även honom och nu var jag rejält trött efter stigningarna och gruspartierna längst Vättern. Nere på platten igen sista fem kändes farten ok men klockan sa något annat tyvärr. Kämpar på och vid 18 km ser jag tian i loppet igen som börjat tappa.

Det ger mig lite mer energi och jag lyckas gå ikapp med två km kvar. Vid en km kvar är han uppe i rygg igen för att sedan gå om men jag krämar ur det sista som finns och kniper sista topptio-placeringen.

Tiden då, 1:19:15, ja rent tidsmässigt inget att hurra för men på den banan är jag faktiskt nöjd, har inte sprungit ett tuffare lopp på landsväg hittills.

Hoppas få med mig bättre form av detta inför hösten.

I övrigt då, jo loppet var välarrangerat och det var mycket publik längst hela banan, det märks att staden är van med större arrangemang. Som lopp rekommenderar jag det starkt även om risken att sätta pers är liten, dock ska sträckningen dras om nästa år.

Nu lite vila innan veckans STHLM10

På återhörande

Schysst medalj och tröja.
Och välfylld goodiebag efter målgång.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här