Racerapport SpringSnyggt-loppet

0
540
John och Manne, Spring Snyggt-podden
John och Manne, Spring Snyggt-podden

Då många lopp ställts in senaste tiden tog grabbarna bakom löparpodden Spring Snyggt John Kingstedt och Manne Forsberg initiativ till ett eget mindre lopp. Då sådana sammankomster nu begränsats till max 50 personer (vid loppets dag fortfarande 500) blev startlistan nedskalad till 50 startande och jag var en av de lyckliga.

Loppet gick i och runt Långbro Park på en mycket snabb bana så bra förutsättningar fanns och även vädret var bra ur löparsynpunkt. Jag själv gick in med målet att sätta pers vilket skulle vara under 35:30 (dock på bana) men det var framförallt under 35 min jag ville, ett livsmål.

Väl på plats var det verkligen trevligt att träffa alla likasinnade och personer man haft lite kontakt med över sociala medier, bl.a bloggkollegan Lukas, Hannes m.fl och även några nya ansikten.

Det var ingen dålig skara löpare som var anmälda och vi var flera som låg runt 35 min så förhoppningen var att kunna hjälpas åt med dragjobbet.

Starten gick och efter några hundra meter låg vi några stycken i en grupp med Johanna Bäcklund i front. På en raka efter ca en km gick jag upp i tät i den klungan för att hjälpa till. Låg i rätt fart men fick en liten lucka och då jag inte ville slå av på farten var det bara gilla läget och börja tugga själv, inte ett drömscenario med nio km kvar men det fick bära eller brista.

Foto: Otto Norin

En liten grupp framför började splittras efter ca två av fyra varv och inför tredje varvet kom jag ikapp Hässelbylöparen Linus Jansson och nu var det bara ett varv kvar. Som vanligt börja man räkna på tiden och hur långsamma km-tiderna får vara för att lyckas och då jag inför de tre sista fortfarande hade ca 25 sek tillgodo skulle det va f-n om jag skulle gå över 35 min.

Sista 500 m av banan är mycket snabb men det blev inte mycket till spurt då jag va rejält trött men sluttiden blev 34:37:81 och jag faller ihop lycklig efter målgång.

Målgång och klockavstängning. Foto: Otto Norin

Fortfarande riktigt nöjd så här dagen efter vilket inte brukar vara fallet men tror detta kommer sitta i ett tag och med tanke på läget med alla inställda lopp så känns det ännu bättre att lyckas med det man satt upp som mål.

Jag sprang in på en tiondeplats och av 50 startande var hela 42 st under 40 min, hyfsad nivå måste man säga.

Vann gjorde John Kingstedt med tiden 30:14:29 i herrklassen och Carolina Wikström med tiden 33:40:08.

John, dagens vinnare på 30:14. Foto: Otto Norin
Vinnaren i damklassen Carolina Wikström med tiden 33:40 Foto: Otto Norin

Härlig dag, perfekt arrangemang, trevligt folk och snabb löpning, vad kan bli bättre?

Nu får vi hoppas att denna världskris löser sig och vi alla kan återgå till våra normala liv.

Komplett resultatlista.

 

 

Föregående artikelPopcorn #1
Nästa artikelDags att uppdatera läget!
Gubblubb Namn: Mikael Tisjö Född: 1981 Bor: Bålsta Klubb: Nordic Strides/Umara Sports Club Tränare: Egen Meriter: Vunnit Tour of Flanders (retroversionen) Personliga rekord: 1500 m 4:31,31 (inne), 3000 m 9:32,93 (inne), 5000 m 16:32 10000 m 34:09,82, 21,1 km 1:15:30, 42,2 2:40:54 Favoritsträcka: Maraton. Roligaste löparminne: Dubai halvmarathon, galen stad och lyxigaste inramningen. Vill med löpningen: Slå mitt bästa jag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här