Racerapport Veteran-SM 5000 m

0
365

Då jag inte fått till att springa något 5000 m lopp förra året passade det perfekt med veteran-SM som gick i Huddinge i helgen.
Enligt de angivna personbästa så skulle jag vara långt ifrån medalj så fokus blev endast på att ta mig under 17 min vilket varit ett mål ett tag.
Kom dit i väldigt god tid innan start och fick då chansen att kolla på lite övrig friidrott och det var verkligen kul och upplyftande att se 60-åriga kvinnor hoppa längd och ännu äldre herrar springa häck. Veteranidrotten verkar ha fått sig ett lyft och SM hade 750 st föranmälda vilket är rekord vad jag vet. Det finns många år kvar att tävla mao och att tävla på bana är inget man ska vara rädd för eller tro att det bara är för eliten.

Källbrinks IP

Innan start träffade jag storchefen BG som starten innan mig lyckades knipa ett silver på 5000 m. Fler medaljer blev det senare på helgen för honom, imponerande.

Träffar även Håkan från Hällefors och får lite trevligt sällskap, man har knappt träffats innan men idrotten skapar en lätt öppning för snack.

Började värma upp i väldigt god tid innan men hade missat att tidsschemat var lite försenat så det blev  lite väl tidigt. Väl på startlinjen var jag iaf redo. M35 startade ihop med M40 vilket var en fördel för mig då jag var lite rädd att det skulle bli mycket ensamlöpning annars.

Fick ganska bra ryggar att gå på första varven och försökte vara aggressiv och gå med när framförvarande tappade lite, täten var dock långt bort redan.

Första km på 3:17 var perfekt och tre km passerades under tio minuter vilket även det var rekord för mig.

Efter tre km fick jag gå upp och dra sista två sista själv men lite snabb huvudräkning sa att Sub 17 min borde vara inom räckhåll.

Sista två varven var ingen lek och på sista blir jag varvad av vinnaren som gjorde 15:23 och blir även passerad av de som legat på rulle bakom mig.

Pressade ut det som fanns och gick i mål på 16:44:23 vilket kändes härligt även om tankarna om ett fint 3:20 snitt och 16:40 suttit bättre.

Hyfsat fart i M35.

Vid utpustandet efter får jag även ett trevligt snack med Ludde från RunAcedemy som slog mig med fem sek.

Totalt sett var detta en härlig kväll med ett godkänt resultat. Bra arrangemang av Huddinge Ais och kul att se alla tävlande.

Nu är det framåt mot hösten och kanske lite längre lopp.

Ciao

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här