Recension Asics Fujitrail Sprinter tights

0
82

Jag likt många andra springer med löparbälte på många av passen för att få med sig telefon och lite gels m.m. Det funkar helt ok men personligen gillar jag ha allt intregerat och slippa dra upp och ner ett bälte som har en förmåga att glida upp. Det bandet jag har måste dessutom vändas ut och in för att komma åt telefonen, gelsen m.m. Ingen världskris kanske men har verkligen uppskattat mina Soar-tights som har en stor ficka bak för förvaring och har sett att fler och fler tillverkare har nu modeller med intregrerade större fickor.

Jag har senaste tiden använt Asics trailmodell som tror det eller ej faktiskt funkar lika bra på landsvägen som i skogen. Vid uppackning blev jag nästan osäker på vad som är fram och bak på dom då mestadels av fickan sitter fram och inte bak vilket de flesta jag sett tidigare har. Det sitter även en sidoficka längst med högra benet.

Tyget (som är av minst 50% återvunnet material) är relativt tjockt vilket jag gillar. Mina Soar-tights är supertunna vilket är bra vid varma lopp och framförallt på vägen men man är nästan rädd att ta sönder dom när man tar på sig dom med rädsla för revor. Kvalitetskänslan är mycket hög så gissar att dessa kommer hålla många år framöver.

Jag använder de alltid utan extra underkläder och även om det inte är någon ”innerkalsong” likt bl.a. Nike Aeroswift så hålls allting på plats utan problem. Även sömmarna är bra lagda utan att ge skav vilket jag upplevt med andra modeller. Skavsår efter ett pass och sedan dusch är inget att rekommendera……

Största ”nackdelen” tycker jag är att de känns lite som att dra på sig ett par mammabyxor med extra mudd längst upp då de går upp en bit på magen. Förutom det lite ovana att ha allt på framsidan som en kängru så vänjer man sig fort och de funkar riktigt bra med snabb åtkomst samt möjligheten att få med sig mycket grejer.

Jag har utan problem haft med mig telefon en softflask samt flera gel och allt har legat still och brallorna har inte heller ramlat ner. Just att kunna ha med sig extra vätska tycker jag varit den stora fördelen i värmen (ja den som var för några veckor sen i alla fall) och slippa ha en löparväska. Det finns även ett midjeband om vill dra åt lite hårdare men inget jag behövt använda i alla fall. Storleksmässigt är de ”true to size”och mina är storlek small.

Det sitter även extra hämpor över nättfickorna där man kan ha stavar antar jag (inget jag testat) men går även att ha lite kläder typ vindväst instoppat där. Det medföljer även en karbinhake som man kan fästa andra saker med men det känns mer för vandring än för löpning. Jag gillar i alla fall inte att ha grejer som hänger och slänger längst med benen.

Klart det ska vägas men i detta fall är vikten rätt ointressant.Karbinhake

Karbinhake och vikt. Det förstnämnda är inget jag kommer bruka och vikten är rätt ointressant även om det självklart ska göras :-)

Sammanfattning

Slitstarka tights med plats för mycket förvaring bra passform som är lika bra i skogen som på vägen. För egen har de nyttjas mycket senaste tiden och även så fortsättningsvis, kanonbrallor helt enkelt.

Pris 750.- på Asics hemsida, nu 560.- på rea just nu men letar man runt lite går det nog att komma ner ännu mer i pris

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här